Energia ar putea trece la Economie

0
307

Ministerul Energiei ar putea să ajungă din nou în subordinea Ministerului Economiei. Totul ca urmare a ieșirii ALDE de la Guvernare și restructurării Guvernului. Pe surse se vorbește despre eliminarea mai multor ministere și un cabinet care să aibă maxim 19 miniștri. Energia se numără printre ministerele care ar urma să dispară.

În urmă cu șase ani PSD a scos Energia de la Economie

Conform știripesurse.ro premierul Viorica Dăncilă vrea un nou Guvern cu maximum 19 ministere. În PSD ar fi apărut prima ciornă a viitorului cabinet. Varianta finală ar urma să fie votată marțea viitoare într-un CEX PSD, urmând ca miercuri să se vină în Parlament pentru vot. Surse din conducerea PSD au zis STIRIPESURSE.RO că din discuțiile purtate până acum vor dispărea nu doar 6-7 ministere, ci și mai mulți actuali miniștri. Sursele citate spun că Dăncilă vrea să dea o lovitură de imagine prin noul cabinet și să vină cu multe fețe proaspete în fruntea ministerelor.

Printre ministerele care ar urma să dispară este Ministerul Energiei.

În urmă cu șase ani, pe când Energia era condusă de social-democratul Constantin Niță, Guvernul aprobase ieșirea Departamentului pentru Energie de la Economie. Era primul pas pentru transformarea departamentului în minister. Astfel au ajuns companiile din Energie într-un singur minister condus când de PSD când de ALDE.