Directorul Casei de Cultură din Petroșani, Mia Albescu, doi ani și 10 luni de închisoare. Colaboratorul ei – 4 ani de închisoare

0
1402

Doi ani și 10 luni de închisoare cu suspendare este pedeapsa stabilită de magistrații Tribunalului București în dosarul directorului Casei de Cultură din Petroșani, Maria Albescu, acuzată de luare de mită și fals intelectual în formă continuată. Partenerul ei de ”afaceri”, Marius Valentin Ilaș a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în formă continuată.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În acest doar, procurorii care au instrumentat cazul au vorbit despre zeci de mii de lei stârnşi, în doar cîteva luni, de “colaboratorul” Miei Albescu, directoarea Casei de Cultură din Petroşani şi a liceului privat Apollonius din Petroşani, pentru a  intermedia afaceri cu documente false. O parte din bani, spun anchetatorii, au ajuns direct la Mia Albescu şi, potrivit procurorilor, cei care au dat mită au anunţat autorităţile. În ceea ce o priveşte pe Mia Albescu, procurorii au reținut faptul că, în cursul lunii iulie 2015, aceasta a pretins și apoi a primit suma de 7.000 de lei de la inculpatul Ilas Marius Valentin, în schimbul întocmirii în fals, în calitatea sa director al Liceului Apollonius din Petroșani, a unor documente privind situația școlară completă a unui martor denunțător, respectiv adeverință și foaie matricolă, care atestau în mod nereal parcurgerea de către acesta din urmă a patru ani de studii liceale la unitatea respectivă de învățământ, în perioada 2011-2015.

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București — Secția de urmărire penală și D.G.A. — Direcția Anticorupție pentru Municipiul București și Județul Ilfov.

 

Carmen COSMAN – PREDA