De aproape 70 de ani au cotizat la același CAR. Aniversare cu cei mai fideli membri

0
376

Se împlinesc 40 de ani de când două CAR-uri ce funcționau în sectorul căilor ferate s-au unit formând o structură modernă. Sunt zeci de ani pe parcursul cărora structura de ajutor reciproc a știut să-și formeze membri fideli.

Festivitate pentru cei mai fideli membri

Circa 100 de persoane se numără printre membrii CAR CFR Petroșani încă de la începutul anilor 1950. Conducerea CAR-ului susține că și-a fidelizat clienții ajutându-i și fiindu-le aproape. Acum le oferă, celor mai longevivi dintre membri, diplome în semn de prețuire.

”Astăzi, 4 septembrie, aniversăm practic 40 de ani de când s-a semnat procesul verbal de fuziune a Casei de Ajutor Reciproc Depoul CFR cu Casa de Ajutor Reciproc Stația CFR rezultând practic primul CAR modern așa cum îl avem acum, în 1979. Atunci erau undeva la 850 de membri, astăzi suntem 12.641 membri din acești membri, din cei aproape 900, cei 850 din 1979, astăzi mai avem activi în jur de 100 de membri. Într-un cadru festiv o să ne întâlnim cu acești membri ai noștri care unii dintre ei sunt activi din anul 1951-1952 când s-au pus bazele primelor CAR-uri ale căii ferate pe structura comunistă să zic așa”, a declarat Dionisie Daniel Ardelean președinte CAR CFR Petroșani.

Tradiția datează de pe vremuri, iar activitatea s-a bazat pe o deviză care nu este uitată nici astăzi.

”Printr-o deviză pe care o urmăm noi, ea se intitulează tradiție, perseverență și viziune. În primul rând ne bazăm pe tradiție. Tradiția noastră care datează încă de pe vremea Austro-Ungariei. Oamenii trebuie să se ajute între ei, nu se poate fără ajutor și aici asociația noastră totdeauna a fost în sprijinul membrilor săi. A încercat să facă o legătură între toți membri. Le transmit un călduros la mulți ani tuturor membrilor Casei de Ajutor Reciproc CFR, urări de sănătate și numai bine și să țină aproape de noi și noi vom ține aproape de ei”, a completat Dionisie Daniel Ardelean.

Istoria CAR CFR Petroșani este una lungă, care se întinde, după cum spunea și directorul instituției, de pe vremea Austro-Ungariei.