Cum prostește conducerea CEH minerii și cum sunt ținuți în palme ”susținuții politic”…

0
2446

Fost director general cu pensie de peste 7.000 de lei protejat de conducerea unei companii de stat. Totul pentru a prinde și salariile compensatorii specifice restructurării activității. Se întâmplă în Valea Jiului, județul Hunedoara, la o companie falimentară care va lăsa fără loc de muncă mii de oameni și care va paraliza economic o salbă de localități. Cu largul concurs al celor care o condus și a organelor statului.

Conducerea care joacă Baba-Oarba

Sunt un grup indestructibil. Acțiunile lor sunt resimțite de ani de zile la nivelul economic al Văii Jiului, dar și la nivel național. În CEH au fost îngropați bani grei, pe care nu îi vei regăsi niciodată în economia județului sau în dezoltarea industriei. Dacă organele statului din acest județ nu ar fi fost părtașe ar fi avut acum răspunsuri și ar fi tăiat tentaculele acestei caracatițe așezate de ani de zile pe industria miniră și energetică din Hunedoara.

Încă o dovadă a grupului de rezistență de la CEH este modul în care cei care ajung la conducere acoperă și susțin vechile echipe manageriale.

Gazeta de dimineață a abordat de luni de zile situația angajaților pensionați care au rămas în continuare activi. Mai mult, aceștia se află în funcții de conducere ca să-și asigure veniturile considerabile.

Pensionari, fost șefi, trecuți în funcții inferioare care le asigură salarii compensatorii

]Teza pensionarilor menținuți la vedere în Complexul Energetic Hunedoara rămâne doar un simulacru veritabil. Conducerea CEH poartă de luni de zile o corespondență oarbă cu Casa de pensii pentru a disimula astfel interesul economic al companiei. După mai multe tentative eșuate, cei din CEH au înțeles că trebuie să trimită o adresă nominală pentru a primi un răspuns punctual. Ultima tentativă managerială, prin care au vrut să se acopere de legalitate, a fost redactată nominal.

Un număr de aproximativ 35 de angajați de la CEH au făcut subiectul interogatoriului trimis la Casa de Pensii. Toți angajați de la minele Lonea, Livezeni, Lupeni. Niciun nume din aparatul CEH, unde exista cea mai mare și evidentă controversă.

Adică fostul director general Viorel Stancu, demisionar, și trecut pe lista de disponibilizări de la mina Lonea. Locul unde a fost detașat ca inginer CFL, după ce a ocupat postul de consilier al directorului general. Omul aflat în concediu medical de când lucrează la Mina Lonea este și beneficarul unei pensii. Nu de ieri,nu de azi, ci de o perioadă respectabilă de timp.

Președintele CA al CEH despre transferarea lui Stancu la Lonea: Nu știu cât de normal sau anormal este. Am văzut și eu de dimineață

Că se poate și așa, că așa e și în MAI; spunea directorul general al CEH, Samuel Dioane, când era întrebat de pensionari.

Pe acea listă nu se afla și numele fostului director general al CEH, Viorel Stancu, despre care toată lumea știe că are decizie de pensie. Una dintre cele mai mari din județul Hunedoara, aproape 7.500 de lei.

Justificarea conducerii este una fără fond legal, dar cu un substrat evident de neputință.

Directorul general, funcție politică

Dacă Samuel Dioane, actualul director general, depășește linia roșie pierde susținerea politică. Aspect care nu îi este la îndemână ui Dioane. Oamenii se obișnuiesc repede cu confortul și cu beneficiile funcției, mai ales că nu îi trage nimeni la răspundere. Dioane are susținerea grupuiui PSD Petrila, echipă obedientă conducerii județene. Legăturile Gheorghe Bobar – președinte PSD Petrila și președinte Consiliul de Administrație SNÎM\VJ – și Laurențiu Nistor – președinte PSD Hunedoara – sunt bine cunoscute.

Casa de Pensii, târâtă în păcălirea statului prin instrumentul CEH. Circuitul adreselor, metoda infracțională a birocrației

Relațiile curg irarhic perfect. Fiecare e pus cu mâna în funcții cheie.

La Resurse Umane la CEH șefă este Claudia Ciucă, omul care a fost  adus de la Mina Livezeni de însuși Viorel Stancu. Claudia Ciucă a fost numită de Stancu șef și asta nu se uită când ești om de onoare. Și când lunar îți intră în casă peste 6.000 de lei. Mai mult, fiul Claudiei Ciucă face parte din aparatul guvernamental PSD. Acesta este chiar consilier al ministrului Sportului. Nici politic, așadar, Claudia Ciucă, nu ar fi putut trece numele lui Viorel Stancu pe lista rușinii. Adică a celor care nu se mulțumesc cu pensia, ci vor să ia și pielea de pe o companie falimentară.

Numirile acestor oameni în funcții nu se face fără acordul și recomandarea PSD. Viorel Stancu este susținut de liderul PSD, Laurențiu Nistor.. Stancu nu a ieșit din disciplina de partid în perioada mandatului său. Sub semnătura sa au fost satisfăcute toate doleanțele politice.

CA nu poate mișca în frontul cărbunelui

Nici Consiliul de Administrație nu poate mișca în frontul aroganței manageriale. Președintele  CA, Ioan Stamin Purcaru este și el unul dintre cei care a beneficiat de serviciile grupului. Inclusiv de bunăvoința directorului Viorel Stancu la precedentul val de disponibilizări. Atunci, Stancu a semnat cu celeritate detașarea soției lui Purcaru de la București la o mină din Valea Jiului pentru a beneficia de salarii compensatorii. Doamna Purcaru nu știe de ani de zile ce culoare are peretele exterior al vreunei unități miniere. Cu toate acestea a fost restructurată din minerit. Din banii statului.

Așadar, cercul fiind închis, repercusiunile le vor suporta doar cei care nu au spate politic. Pe lângă ei, vor culege roadele neputinței și cei care nu au ani de pensie și care vor rămâne fără locuri de muncă. Grupul dezvoltat pe lângă CEH și-a cam aranjat apele.

Ramona ROȘULESCU