Control judiciar pentru un fost prefect de Hunedoara. Spăgi de 3 milioane de euro

0
670

Control judiciar pentru un fost prefect de Hunedoara. Pompiliu Budulan este cercetat de procurorii DNA pentru o șpagă de circa 3 milioane de lei. Banii ar fi fost luați ca șpagă în perioada în care acesta era director general la Nuclearelectrica, Potrivit unui comunicat DNA, banii ar fi fost împărțiți cu partidul care l-a susținut. 

Control judiciar pentru șpagă.

Procurorii DNA susțin că Pompiliu Budulan, fost prefect de Hunedoara și fost director la Nuclearelectrica a luat șpagă. Potrivit unui comunicat remis, luni, de DNA Ploiești, Budulan ar fi cerut circa 3 milioane de euro dintr-un contract de software. Fapta a fost săvârșită pe vremea când era director la Nuclearelectrica.

”În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt. În perioada 2009-2010, inculpatul Budulan Pompiliu, în calitate de director general al S.N. Nuclearelectrica SA, a pretins, pentru sine și pentru formațiunea politică aflată la guvernare, de la reprezentanții a două firme de software
– un procentaj de 10% din valoarea facturilor emise către societatea națională pentru serviciile prestate, din care a primit, în perioada iunie 2009 – decembrie 2011, suma totală de 6.492.589,16 lei (echivalentul a 1.536.743,86 euro),
– un procentaj de 10% din valoarea a două contracte, din care a primit, în perioada 2010 – decembrie 2011, suma totală de 5.213.282 lei (echivalentul a 1.250.188 euro)”, se arată în comunicatul DNA.

Sursa citată mai preciează că banii  au fost pretinși și primiți de inculpat în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu ce vizau atribuirea și derularea în bune condiții a contractelor încheiate de cele două firme cu societatea pe care o conducea.

Partidul aflat la guvernare era PDL.

Pompiliu Budulan a fost prefect de Hunedoara, după acesta a urmat la instituția guvernamentală Costel Alic.

Budulan este o figura bine văzută în lumea bună. Fiica acestuia a fost cununată de Adrian Gărdean, omul de afaceri prins în dosarul Gala Bute. Nunta a avut loc la un hotel de lux din București.

Ramona Roșulescu