Coiculescu, patronul de la Gamiatricos, a primit două scrisori de neconformitate pentru piesele livrate și a fost scos din licitații la CEO. Acum e cel mai bun și pentru CEH și pentru CEO

0
482

Gheorghe Coiculescu, interfața societății comerciale GAMIATRICOS, reprezintă acel furnizor de echipamente miniere și utilaje ”care are orice”, dar nu pare să producă ceva. Fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, nu a tolerat pe mandatul lui piesele aduse de Gamiatricos, firmă care a demontrat de-a lungul istoriei sale economice că legislația permite rebotezarea unei societăți cât poate cuprinde grupul de interese.

Coiculescu, omul care stă mai mult în străinătate nu a trecut de Ciur(el)

Când era concentrat pe afacerile cu Complexul Energetic Oltenia, Gheorghe Coiculescu de la Gamiatricos a avut viață grea. Laurențiu Ciurel, fost director general al CEO, era deseori informat că produsele pe care le furniza firma (ce pe parcursul anilor a avut mai multe nume) nu sunt conforme. În acest sens, Gamiatricos care participa la toate licitațiile posibile, vindea de la tranzistori, până la pietriș. Până la un moment dat când a primit de la CEO două scrisori de neconfirmatate.

Mai mult, își amintesc cei din CEO care la o licitație de reductoare de excavator, piesă de gabarit, Coiculescu s-a cam pierdut cu firea și nu a putut explica unde și cum are depozitat echipamentul.

Gheorghe Coiculescu a trecut Jiul și a ajuns și la Complexul Energetic Hunedoara. Aici își continuă afacerea diversificată. A demonstrat în Hunedoara că vinde produse fabricate de alții, vezi cazul stâlpilor de susținere refuzați la mina Livezeni la recomandarea lui Laurean Nădășan. Produse care erau fabricate de o firmă, pentru care a oferit acte de proveniență de la altă firmă.

Și pe deasupra și produse neconforme.  Vezi aici

Coiculescu are aproape monopol la Hunedoara. Doar că între timp și-a reîncălzit relațiile și în Gorj. A reintrat în forță pe piața de la CEO. Ministrul Toma Petcu este un cunoscut al lui Coiculescu. Surse protejate spun chiar că Petcu i-ar fi indicat directorului general al CEH, Viorel Stancu, să urgenteze o plată de 200.000 de lei către firma lui Coiculescu. Stancu a plecat în concediu și Cosmin Chiuzan, înlocuitorul acestuia nu a avut curaj să dea cu ”pixul” pe factură. Deci, ”bun de plată” a întârziat până la întoarcerea lui Stancu.

La o simplă lectură pare o poveste care nu afectează pe nimeni. Că, deh, Coiculescu încasează bani de la stat, de la companii ale statului. Bani mulți. Sunt multe voci care spun că nu e zgârcit deloc, nu îi ține doar pentru el. Nu ar fi nici fricos, îi poate căra și cu portbagajul atunci când e cazul. Sau în portbagaj. Directorul general de la CEH, Viorel Stancu, este unul dintre cei care știe multe. Multe de tot.

Pe lângă faptul că se scurg banii din companiile de stat, e vorba și de viața unor oameni la mijloc. Oameni care mor și din cauza lipsei echipamentelor, dar și a calității acestora.

Teoriile sunt clare și nu e nevoie de un pui de Einstein ca să le înțeleagă. Dacă UPSUROM, de exemplu, produce stâlpi, de ce e nevoie să îi vândă la CEH prin Gamiatricos?!

Răpsunsurile pot fi la alegere, dar unul dintre ele poate fi și pentru că e ”era politică” a grupului de interese din care face parte și Gamiatricos. Acum aici s-a plasat steaua norocului.

Stați liniștiți, vin colindătorii și e perioada propice pentru a sparge nuci și frământa cozonaci.

Gheorghe Coiculescu a declarat pentru Gazeta de dimineață că e, din nou, plecat din țară și poate oferi lămuriri doar săptămâna viitoare.

Ramona ROȘULESCU