Cod galben de ploi până vineri dimineață

0
262

Meteorologii au emis, marți, o avertizare de ploi însemnate cantitativ. Mai multe județe ale țării, printre care și Hunedoara, se vor afla sub incidența unui cod galben.

Avertizarea meteo intră în vigoare miercuri, la ora 14.00, și este valabilă până vineri dimineață, la ora 08.00. Vor fi aproape două zile cu instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă.

”În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană„, spun meteorologii.

Conform acestora, în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.

Mai mult, de marți seară, de la ora 20.00 și până miercuri la ora 14.00, este în vigoare o atenționare de instabilitate atmosferică la nivelul întregii țări.

Conform prognozei meteo, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.