Cei mai pricepuți sanitari din Hunedoara sunt din Petrila. Liceenii lui Brâncuși vor concura în faza finală

0
286

Cei mai buni participă la Faza Națională. Acolo e ”gara finală”. În acest an, cei mai pricepuți sanitari din județul Hunedoara sunt din Valea Jiului, din localitatea Petrila. Adolescenții de la Grupul Școlar ”Constantin Brâncuși” vor participa la faza finală, organizată la Poiana Pinului, în județul Buzău.

Cei care duc Hunedoara la Națională sunt din Petrila

Bianca Anghel, Nicoleta Baba, Denisa-Andreea Ciorbă, Octavian Ivănescu, Andreea Paraschiv, Mădălina Stoica sunt elevii de la Grupul Școlar ”Constantin Brâncuși” care merg la Buzău cu pancartă pe care va scrie Hunedoara.

Cei șase elevi au obținut, sâmbătă, locul întâi la faza județeană a concursului Sanitarii pricepuți. Această etapă de concurs a avut loc la Colegiul Tehnic Transilvania din Deva.

 

Echipajul coordonat de profesorul Mirela Balintoni și instruit de Flori Grecea și Alina Dămean, asistente medicale la Crucea Roșie Petrila, a surclasat celelalte echipaje din județ.

”Au reușit pentru că sunt dedicați și motivați. Au mers fără greșeală în proba practică și au avut doar o singură greșeală la teorie. Nu fac nimic din obligație, nu tratează acest concurs superficial. Doi dintre participanți vor urma cursuri în domeniu. Alți doi au participat la faza națională și când erau în clasa a opta. Copii minunați care muncesc și înțeleg importanța unor astfel de activități”, a declarat pentru Gazeta de dimineață, asistentul medical Flori Grecea, care îi și pregătește pentru proba practică pe membrii echipajului.

Meritul copiilor este unul remarcabil mai ales că ei fac pregătiri practice ”pe unde apucă”. Membrii echipajului sunt nevoiți să se pregătească practic prin salile din școli pentru că cei de la Crucea Roșie Petrila nu mai au sediul. Cei de la Primăria Petrila au decis că fostul sediu al acestei organizații trebuie să aibă o altă utilitate.

Și juniorii de la Petrila au urcat pe podium

Echipajul de la Brâncuși are și va avea întotdeauna ”pepiniera asigurată”. Pe urmele celor mari calcă de mulți ani elevii de la Școala Generală numărul 2 din Petrila. Majoritar, acești elevi se îndreaptă tot spre studii liceale la acest grup școlar. Echipajul de juniori a fost coordonat de profesorul Angela Rusu și a ocupat mențiune la faza județeană.

Faza județeană a Concursului Sanitarii pricepuți de anul viitor va avea loc la Petrila.

Ramona Roșulescu