Carmen Hărău: Cine a crezut că PSD va da, fără să ia, a fost cel puţin naiv.

0
503

Măsură guvernamentală catastrofală, rezultată din disperarea de a nu avea bani pentru promisiuni, adică impozitul pe gospodării la pachet cu mărirea salariilor.

Senatorul PNL Carmen Hărău reacţionează cu duritate la intenţia Guvernului Grindeanu de a masacra Codul fiscal şi de a impune, mascat, noi impozite şi sarcini fiscale întregii populaţii.

„Cine a crezut că PSD va da, fără să ia, a fost cel puţin naiv. Am atras atenţia încă de la învestitura Guvernului Grindeanu asupra faptului că, sub pretextul că vor întocmi un „Cod economic” al României,  PSD pregăteşte un set întreg de noi impozite şi taxe majorate şi renunţarea definitivă la cota unică de impozitare. Era simplu de anticipat că Guvernul nu poate da, dacă nu are de unde, iar în bugetul pe 2017 nu sunt bani nici măcar pentru plata salariilor actuale, până la finalul anului. Aşa că, sub comanda domnului Dragnea, șeful PSD, se pregătesc în laboratoarele Guvernului proiecte care mai de care mai trăznite, prin care să se bage mâna tot mai adânc în buzunarele sărace ale românilor. Așa cum ne-am obişnuit deja, proiectele nu sunt făcute publice, ci sunt lansate în presă ca fumigene, pentru a se tatona terenul și a se face o probă de reacţie a  populaţiei. Iar dacă reacția este de respingere categorică, vin şi spun, ca în cazul naţionalizării pensiilor din Pilonul II, că nici nu au de gând s-o facă!”, spune senatorul PNL Carmen Hărău.

Despre „impozitul pe gospodării”, Carmen Hărău anticipează că acesta va face foarte mult rău, atât populaţiei, cât şi veniturilor la buget, aruncând ţara într-o situaţie comparabilă cu anul 2009.

 „Actualul sistem de impozitare, cu reţinerea la sursă a obligaţiilor fiscale, este cel mai eficient  sistem de luptă împotriva fraudei fiscale. Astfel, contribuabilului i se reţine direct întreaga obligaţie fiscală, fie că are venituri din salarii sau din alte surse. Ceea ce propune PSD este ca fiecare cetăţean român să se transforme în slujbaş al ANAF-ului, să contabilizeze venituri şi cheltuieli şi să strângă în dosare mulțime de bonuri fiscale, ca să beneficieze de iluzorii reduceri de taxe din partea statului. Nu ştiu pentru cine pregătesc cei din PSD acest sistem de impozitare, căci pentru cetăţeni şi ţară sigur, sigur nu. Dacă se încăpăţânează însă să-l implementeze, împotriva tuturor avertismentelor specialiştilor, atunci aceasta va fi o lovitură dură dată întregii populaţii. În spatele acestui „impozit pe gospodărie”, Guvernul Grindeanu construiește, practic, o majorare a fiscalităţii aplicate populaţiei, care va implica şi activele aşa-zisei gospodării”, spune senatorul.

Carmen Hărău apreciază totodată că tot sistemul de colectare va fi bulversat.

”Cetățenii, pe cont propriu, sau plătind zeci de mii de consultanți, mai mult sau mai puțin pricepuți, vor simți, pe propria piele, ceea ce aceia dintre ei care au îndrăznit să devină investitori simt, de zeci de ani, și anume, ”plăcerea“ controalelor fiscale…  Evaziunea fiscală va exploda, numărul de contracte de muncă va scădea şi vom reveni la situaţia anterioară anului 2005, când nimeni nu îşi dorea să aibă venituri şi cheltuieli în nume propriu.  Alianţa PSD-ALDE amăgeşte, în continuare, populaţia cu venituri mai mari, însă, în realitate, prin noul sistem fiscal creşte şi mai tare povara fiscală, iar, printr-un efect pervers, cei mai afectați vor fi cei din categoria votanților PSD. Nu pot să cred că în alianța guvernamentală nu există și oameni de bună-credinţă care vor recunoaşte că nu pot face ce-au promis în campania electorală fără să îngroape economia și țara, pentru o lungă perioadă de timp! Și sper ca, în sfârșit, cei care au primit din partea românilor responsabilitatea conducerii României să constate că, în politică, cea mai bună minciună este adevărul! Și să procedeze ca atare!” a  mai spus senatorul.

Biroul de presă

Senatorul PNL –  Eleonora-Carmen Hărău