Când vorbesc românii. ”România mea” mi-a oferit toate condițiile să evoluez

0
463

Orice performanță are la bază ”pasiunea”. Arta în sine izvorăște din pasiune. Fără ea, fără pasiune, povestea se reduce la un simplu ”loc de muncă” al supraviețuirii. Atunci când vorbesc românii, România trebuie să tacă. România trebuie doar să asculte. Pentru că ei, românii, dau imaginea României. 

Dragoș Slăvescu. Este medic. Unul născut, crescut și educat în România. În România lui, cum îi place să spună. Și asta înseamnă că atunci când ai un ”plan de management” al propriei vieți nu poți eșua. Frumusețea poveștii este că profesează tot în România. De ce? Pentru că în România lui a reușit să devină ce este astăzi. Dragoș Slăvescu este medic. Medic stomatolog ce profesează în București, dar care se declară îndrăgostit de județul Hunedoara.

Slăvescu: România nu are datorii la noi

Face parte din categoria medicilor care conștientizează că și românii au nevoie să fie tratați de specialiști. Profesează în capitală, dar este pasionat de Hunedoara – locul de naștere al poporului român.

”M-am născut în România. În primul rând sunt român și pot să spun că România mea și România noastră mi-a acordat, și atunci în epoca comunistă și acum în epoca post-comunistă, toate condițiile să evoluez. Să evoluez până unde sunt astăzi. Partea cea mai bună este că am evoluat, dar un plus este că pot să-i ajut și pe alții să evolueze și să-și găsească rostul în viață. Faptul că nu am plecat din țară eu zic că este un lucru foarte bun.Trebuie să tratăm și pacienții de aici. Au și ei nevoie de noi. Cei care au plecat nu trebuie să uite niciodată că sunt români, să nu uite de unde au plecat. Noi nu trebuie să uităm niciodată un lucru. Țară nu are obligații față de noi. Noi avem obligații față de țară”, a declarat medicul Dragoș Slăvescu de la Dental Profile.

Ultra Teambuilding la Complex Rusu, Parang

Hunedoara figurează pe locurile de pe hartă care îi sunt aproape sufletului. Nici nu avea cum să fie altfel. Hunedoara este ”start up-ul” neamului românesc.

În același context, cu aceeași patimă cu care vorbește despre România vorbește și despre meseria lui.

”A fi doctor este o meserie, dar de fapt este o artă. Ca orice artă trebuie să provină din pasiune. Pasiunea trebuie să te conducă în primul rând. Având în vedere că tu ca medic tratezi omul, tratezi sufletul omului, trebuie să ajungi acolo. Și niciodată o mașină nu poate ajunge acolo, în sufletul omului. Și atunci pasiunea m-a condus. Și de aici am atins plăcerea de a trata oamenii, de a-i vedea fericiți. Cu alte cuvinte de a-și găsi echilibrul. Pentru că acesta vine atât din păstrarea funcției organismului, dar și din frumusețea pe care noi putem să o acordăm prin practicarea activităților de stomatologie. De fapt toată viața noastră este o cursă în căutarea echilibrului. Întâi îl căutăm și apoi căutăm să-l menținem”, spune doctorul Dragoș Slăvescu atunci când se uită în portofoliul personal.

Sistemul medical românesc nu poate fi construit, exclusiv, cu aparate. De aceea atunci când vorbesc românii, România trebuie să tacă.

reporter Daniel Roșca

redactor Ramona Roșulescu