Calitate de polițist local. Pierdut pacient. Declarat nul. Forțe în teren. Nulitate anulată.

0
726

Fix o țigară l-a costat pe un polițist local din județul Hunedoara ”telenovela ce a urmat”. Teatrul bulevardier ni se desfășoară în fața ochilor în fiecare zi. Depinde doar de cât avem luciditatea să înțelegem poveștile pe care le aflăm.

Un bărbat agitat, în vârstă de 22 de ani, a reprezentat luni ”cireașa” din programul instituțiilor statului din municipiul Vulcan din județul Hunedoara. Bărbatul a fost de două ori adus la spital pentru a fi transferat întru internare. Prima dată a fugit, a doua oară a fost ”capturat”.

Polițist local care a pierdut pacientul

Prima dată, barbatul – aflat într-o stare avansată de agitație – a ajuns la spitalul din Vulcan după ce autoritățile au fost solicitate la domiciliul acestuia. Solicitatea a venit pe fondul distrugerilor pe care le-a generat acesta la adresa sa de domiciliu din cartierul Dalas. Odată ce autoritățile au fost antrenate în poveste, bărbatul a devenit ”pacient”.

Ajuns la spital, până la înfăptuirea actului birocratic, hârtii, multe hârtii acoperitoare, tânărul a ieșit în curtea spitalului însoțit de un polițist local. Motivul: avea nevoie să fumeze.  Aici a și fost pus în practică planul bărbatului. Scăparea din mâna ”acaparatorilor”. Intenția tânărului de a fugi a fost sesizată înclusiv de agentul de pază de la poarta spitalului. De polițistul local, nu. Pe cale de consecință, tânărul agitat a fugit și s-a tot dus, lăsând toate autoritățile să ”socializeze” la aceeași masă.

După un nou consemn, alte forțe, altă ”distracție”, tânărul a fost recuperat.  A fost regăsit comunitate. Și readus la spital. Din a doua încercare a ieșit. Bărbatul nu a mai fost pierdut.

Concluzia? Toată activitatea expusă intră la ”plus experiență”. Nu va plăti nimeni pentru tot disconfortul creat. E model tipic românesc.

 

 

 

 

 

foto arhivă