Butelia care a scos, în miez de noapte, oamenii în stradă. O persoană transportată la spital

0
400

Butelia de la etajul al doilea. Locatarii unui bloc din Petrila s-au autoevacuat, după ce un vecin a ”dat foc unei butelii”.  Bărbatul a fost transportat la spital. Ceilalți locatari au ieșit cu copiii în fața blocului din cauza fumului acumulat în interiorul imobilului. Trei butelii au fost scoase din apartamentul bărbatului rănit.

O butelie, trei butelii.

A alertat toate organele statului. Pompieri, polițiști, jandarmi, echipe de la gaz, cadre medicale, administrație locală. Un bărbat trecut de 55 de ani, care locuia la etajul doi al unui bloc din Petrila-Lonea, și-a scos toți vecinii în fața blocului.

Bărbatul a dat foc unei butelii. A fost văzut însă de vecini.

”Stăteam în pat și dintr-o dată aud pe scară șșșșșșșș…. Când am deschis ușa am văzut butelia că luase foc, fix lângă țeava de gaz. Am întors capul și l-am văzut pe el la geam (…) am strigat să vină pompierii că am copil mic, de două luni”, a declarat Alin, unul dintre locatarii blocului din Lonea.

O altă vecină susține că nu este prima dată când bărbatul le face probleme.

”Suferim un bloc întreg pentru un om care nu are pe nimeni. Nu stă nimeni cu el, nu-l caută nimeni să vadă ce dezastru e acolo în casă. Ceva trebuie făcut că suferă toți copiii noștri”, spune femeia.

Șansa i-a surâs și omului și vecinilor lui. Focul a fost stins înainte de a se extinde.

Potrivit comandatului Detașamentului de Pompieri Petroșani, Gheorghe Voicu, norocul a fost de partea locatarilor. Butelia nu a explodat. Dacă se declanșa explozia, lucrurile puteau scăpa de sub control, în același apartament existând alte două butelii.

”Am copil mic. Trebuie să se facă ceva. Nu-mi pot lăsa familia aici, cu acest om. Cum să facă așa ceva. Era cu butelia exact lângă țeava de gaz. Noroc că l-am văzut. Nu am putut face mare lucru că nu mai puteam respira”, spune locatarul care a descoperit isprava bărbatului care ”a dat foc buteliei”.

Proprietarul apartamentului a fost transportat la spital. Acesta a suferit arsuri superficiale la nivelul mâinilor.

Toți locatarii din bloc s-au autoevacuat.

Polițiștii au început o anchetă. Incidentul a avut loc duminică seara, după orele 22.