Autostrada muzeu, motiv de dispută politică. USR spune că fisura ar fi pe o bretea

0
244

Autostrada Lugoj-Deva a devenit motiv de dispută politică. Lotul trei al acestei autostrăzi nu a fost recepționat, deși a fost finalizat. Oficialii ministerului anunțau că există mai multe neconformități. Din cauza acestora a fost și reziliat contractul cu firma spaniolă. Mai mult, pe autostradă ar fi apărut și o fisură. Toate aceste motive, care țin închiși 21 de kilometri de autostradă, nemulțumesc opoziția.

Dan Barna: Fisura e pe o bretea

președintele USR, Dan Barna, susține că se poate circula pe lotul 3 al autostrăzii Deva Lugoj și acuză de incompetență ministerul Transporturilor. Conform liderului USR, fisura despre care se vorbește pe lotul 3 nu ar fi de fapt pe lotul 3, iar autostrada ar putea fi folosită de șoferi.

”Cei 21 de kilometri sunt perfect funcționali. Se poate circula cu 130 de km/h, pe care dumneavoastră și domnul ministru Cuc, cu incompetența acestui Guvern o țineți închisă și o țineți blocată pentru ca tot traficul să fie înghesuit pe drumul național (…) Dacă nu ați fi decis să reziliem acel contract, să renunțăm la o garanție de 4 ani pentru autostradă, și dacă nu ați fi inventat o fisură care deși există, nu se află în cei 21 de kilometri pe care se poate circula, ci pe o bretea, care oricum  nu ar face parte din acest tronson 3”, spune președintele USR, Dan Barna.

Fisuri în asfaltul de pe ”autostrada muzeu„

Și cei de la Asociația Pro Infrastructura susțin că lotul 3 este circulabil. După rezilierea contractului, oficilaii ministerului au anunțat că lucrările pe lotul 3 al autostrăzii Deva Lugoj vor fi efectuate de o altă firmă. Singura certitudine este că lotul 3 nu va fi deschis traficului în perioada următoare. Ministrul Cuc susținea însă că autostrada nu va rămâne una muzeu.

Dacian Cioloș: ”Guvernanții PSD s-au trezit să reacționeze la spartul târgului”

Și fostul premier Dacian Cioloș susține că ministrul Cuc duce o adevărată campanie de imagine, ironizându-i pe „străinii cei răi”. Și totul pentru că Viorica Dăncilă – actualul premier și președintele PSD – e în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale.

”Ministrul PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc, nu întâmplător unul dintre favoriții lui Dragnea, se războiește de mai multe zile cu firma spaniolă care a construit tronsonul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva, aducând în discuție demnitatea sa de român. După ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a reziliat contractul cu constructorii spanioli, ministrul Cuc duce o adevărată campanie de imagine, ironizându-i pe „străinii cei răi”„, afirmă Cioloș.

Potrivit sursei citate, ministrul dă dovadă de un populism ieftin, care nu rezolvă problema de fond și nu ajută românii să circule mai repede pe o autostradă terminată. Conform fostului premieru, dacă nu sunt consultați specialiști, România riscă să ajungă la punctul în spaniolii câștigă în instanță. România va rămâne astfel și fără autostradă, și cu banii luați