Aniversarea cu numărul 100 pentru o petroșăneancă

0
211

O femeie din municipiul Petroșani a împlinit un secol de viață. A fost o femeie casnică, însă și-a crescut frații și copiii.

Secretul longevității, cumpătarea

A fost mereu înconjurată de familie și prieteni, i-a plăcut să cânte și a dus o viață cumpătată.

”I-a plăcut toată viața să cânte. Când a fost supărată a cântat, când a fost fericită a cântat. S-a mulțumit cu absolut orice situație, nu a vrut mai mult decât se putea, a mâncat foarte cumpătat, pâine nu a prea mâncat, decât la sfârșitul mesei câte o bucățică. Tot timpul a fost înconjurată de lume, de prieten”, susține fiica petroșănencei.

La împlinirea celor 100 de ani , Eugenia Vrînceanu a fost felicitată, în numele administrației locale, de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

”Este o vârstă mai mult decât onorabilă și mă bucur din suflet că doamna este bine, că este sănătoasă. Îi felicit și le mulțumesc copiilor doamnei că o îngrijesc. 100 de ani nu înseamnă puțin, chiar înseamnă foarte mult. Să știți că am mai fost la câteva persoane care au împlinit 100 de ani și toate erau femei. Este o chestiune foarte interesantă și asta dovedește că femeile sunt mai puternice decât bărbații”, a precizat primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Eugenia Vrînceanu a venit în Valea Jiului din Oltenia, undeva la mijlocul anilor 1940. A fost casnică, dar a ajutat la creșterea fraților săi și a copiilor. Soțul acesteia a lucrat la construcția Defileului Jiului. La 100 de ani, femeii încă îi place să cânte și spune că iubește pe toată lumea.