VIDEO. Percheziții DIICOT la contrabandiștii de țigări

0
357

Procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Gorj au efectuat, vineri, 45 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj,  Dolj, Hunedoara și Mehedinți. Acțiunea lor a avut loc  în cadrul unui dosar ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale organizate, constituite în scopul săvârșirii infracțiunii de contrabandă asimilată cu produse accizabile din tutun.

Țigări aduse ilegal din Serbia

Conform DIICOT,  începând cu anul 2018, pe raza comunei Bengesti-Ciocadia, judeţul Gorj, s-au constituit două grupuri infracţionale organizate. Acestea au obținut venituri necuvenite prin comercializarea de produse accizabile, constând în ţigări introduse ilicit în România din state non  U.E. (Serbia, Macedonia).

 

 

”Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost ridicate peste 144.000 de ţigarete, aproximativ 170 kg. de foi de tutun uscat, 15 kg. de tutun în diferite stadii de prelucrare, 39 de litri de alcool etilic, provenit din contrabandă, 2 dispozitive de mărunţit tutun, aproximativ 600 de tuburi pentru confecţionarea de ţigări, un autoturism, 23 de telefoane mobile, peste 1.000 de euro și 49.000 de lei”, se arată în comunicatl DIICOT.

La sediul DIICOT-B.T.Gorj au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 44 persoane.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Alba-Iulia, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Hunedoara, S.C.C.O. Olt, S.C.C.O. Mehedinți, I.P.J. Gorj şi Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova.