Viceprimar din Hunedoara, dosar penal pentru braconaj

0
1289
foto: Ziarul Argesenilor

Un viceprimar din județul Hunedoara este cercetat pentru braconaj. Viceprimarul Ionel Burlec a fost prins împreună cu alți vânători într-o acțiune neautorizată în zona Galbena. Edilul susține că este vorba despre o încurcătură, afirmând că nu se poate vorbi despre braconaj.

Viceprimarul Băniței, prins fără autorizație în fondul de vânătoare

Ionel Burlec, viceprimarul comunei Bănița a fost prins, marți,  fără autorizație – spun echipele de cercetare- într-un fond de vânătoare. Viceprimarul era alături de alte șase persoane, în zona Galbena, dincolo de Peștera Bolii.

Conform informațiilor, vânătorii nu au apucat să vâneze nimic. Au dat nas în nas cu jandarmii care au fost sesizați, după cum susține viceprimarul incriminat.

Ionel Burlec: Aveam autorizație

Viceprimarul comunei Bănița afirmă că nu se poate vorbi despre braconaj, afirmând că avea autorizație de vânătoare pentru răpitor. Tot viceprimarul spune însă că urma să completeze autorizația.

”Eu sunt șef de grupă la grupa 61 Bănița. Am avut astăzi (marți-n.r.) autorizație de vânătoare și jandarmii fiind sesizați, așa au zis dânșii, au venit, ne-au luat. Noi trebuia ulterior după ce am făcut urmele să completăm autorizația”, a declarat, pentru GDD, viceprimarul Ionel Burlec.

Burlec recunoaște că au fost  anumite probleme pe care urmează să le lămurească.

”Important este că noi am avut autorizație pentru ziua de azi la vânătoare. Așa  e procedura. De exemplu unii dintre colegi și-or uitat, n-or avut permisul, altul n-o avut asigurarea, niște din astea care se vor cerceta, dar nu e vorba de braconaj. Nu avem de ce să ne facem probleme. Urmează ca noi să prezentăm documentele”, a mai spus Burlec.

Conform informațiilor, unul dintre participanții la vânătoare nu avea armă asupra sa. Asupra viceprimarului s-au găsit însă două arme.

Viceprimarul Ionel Burlec spune că autorizația de vânătoare era pentru răpitor. Mai exact pentru vulpe, în cadrul unei acțiuni ce vizează rabia la aceste animale.