UPDATE: Lider de sindicat în greva foamei – Lider de sindicat, blocat în subteran

0
1382

UPDATE 11.12- Liderul de sindicat blocat în subteranul minei Vulcan a decis să ducă protestul la o formă mai extremă. Marian Iriza a intrat în greva foamei. Totul pentru că administrația CEH și conducerea ministerului nu găsesc soluții pentru mineritul din Valea Jiului.

Iriza s-a blocat în cel mai îndepărtat loc din subteranul minei Vulcan. Asta tocmai pentru ca în cazul în care cineva ar vrea să coboare la el să vadă toate condițiile din mină.

……………………………………

Un lider de sindicat din Valea Jiului s-a blocat, miercuri dimineața, în subteran în semn de protest că ministrul Energiei ignoră problemele minerilor. Marian Iriza, vicepreședinte la Departamentul Vulcan al Sindicatului Muntele, a ales această formă extremă de protest pentru a atrage atenția factorilor guvernamentali, șefilor din administrație și sindicat că în lipsa unor măsuri reale de sprijin al activității miniere și energetice urmează și închiderea minelor Vulcan și Livezeni.

Marian Iriza este unul dintre cei mai activi lideri de sindicat din Valea Jiului. Iriza a participat la toate acțiunile organizate de Sindicatul Muntele în anii trecuți, acțiuni prin care erau trase semnale de alarmă tocmai pentru a fi preîntâmpinată situația din 2018.

Iriza a făcut parte și din delegația Sindicatului Muntele care a mărșăluit, alături de conducerea FNME, spre București.

Rezultate controversate în alegeri. Oamenii de la Mina Vulcan, scoşi matematic din schemă

În paralel, energeticienii de la Termocentrala Mintia continuă protestul început marți. Ministerul Energiei Anton Anton a ajuns, marți seara, în județul Hunedoara și se va întâlni cu energeticienii.

La ora 9.00, ministrul Energiei a avut o întâlnire la Prefectura Hunedoara.

La Termocentrala Mintia este convocat astăzi un Consiliul de Administrație. Astfel, factorii decidenți sunt plecați la Deva.

material în curs de actualizare