Un mecanic de locomotivă a decedat după ce s-a electrocutat

0
744
foto arhiva

Un mecanic de locomotivă și-a pierdut viața, luni dimineață, la Călan. Primele informații arată că bărbatul s-a electrocutat. Inspectorii de muncă vor face și ei verificări, fiind vorba de un accident mortal de muncă.

Găsit mort de echipele de prim-ajutor

Mecanicul de locomotivă a fost găsit fără suflare de către echipele de prim-ajutor.

”Pacientul de 52 de ani era decedat la sosirea echipajului de ambulanță”, a declarat medicul Călin Dumitrescu, Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara.

Conform sursei citate, victima prezenta arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

Primele indicii arată că bărbatul a murit în urma unei electrocutări. Cel mai probabil în urma producerii unui arc electric.

”Un mecanic de locomotivă, angajat la DB Schenker, în timp ce se afla la serviciu, a ieșit pe trapa superioară a locomotivei, care era garată la linia 7, fiind electrocutat de linia de înaltă tensiune”, spun polițiștii hunedoreni.

Zgomotul care l-a alertat pe coleg

La locomotiva trenului de marfă erau doi mecanici. Unul dintre ei lucra într-o altă parte a locomotivei. La un moment dat a auzit un zgomot. Când a ajuns la locul în care era colegul lui l-a găsit pe acesta ars, iar trapa locomotivei era deschisă.

Inspectorii de muncă vor face și ei verificări în acest caz.

Conform acestora, bărbatul era angajat la compania feroviară de un an și trei luni. Luni dimineață, în timp ce așteptau o garnitură la încărcat, cei doi mecanici au efectuat lucrările de mentenanță. Mecanicul a deschis trapa și s-a urcat pe locomotivă, fiind surprins de un arc electric.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.