Un an de grație pentru cabanele din Parâng. Trebuie rezolvate problemele legate de canalizare

0
120

Stațiunea montană Parâng nu are rețea de apă potabilă și canalizare. Pentru a remedia problemele generate de lipsa canalizării, o comisie a  propus, iar Consiliul Local Petroșani a aprobat o serie de măsuri ce trebuie luate de cei ce dețin cabane în Parâng.

Măsuri aprobate de Consiliul Local Petroșani

Cei care deversează reziduuri menajere, dar și WC-urile în pădurile din Parâng, nerespectând astfel condițiile de mediu vor fi în primă fază somați. Fosele septice trebuie realizate și mai apoi avizate. Decizia are ca scop protejarea mediului, și a turiștilor. Administrația locală își propune ca prin măsurile luate Parângul să devină din ce în ce mai atractiv.

”Există o comisie în cadrul consiliului local care a lucrat foarte bine, au venit cu niște propuneri, s-a dat și o hotărâre de consiliu. Există niște lucruri care trebuiesc făcute legat de fosele septice. Se va face un studiu de fezabilitate pentru alimentarea cu apă potabilă, deci încet-încet lucrurile se vor schimba și în această zonă a utilităților”, a declarat Tibeiru Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Conform hotărârii Consiliului Local Petroșani, termenul de conformare pentru măsurile adoptate de legislativ este 1 septembrie 2020. Cei care nu vor îndpelini obligațiile riscă amenzi usturătoare. O altă cerință pe care cabanierii din Parâng trebuie să o îndeplinească până la 1 septembrie anul acesta vizează înlăturarea deșeurilor din jurul proprietăților.