Ultimii doi pensionari, scoși din Complexul Energetic Hunedoara. Un fost director general și un director de mină.

0
1931

Ultimii doi cu contractele încheiate. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a decis încetarea relațiilor contractuale cu doi foști șefi din societate. Ambii sunt pensionari de la începutul anului. Unul este fostul director general Viorel Stancu, iar cel de-al doilea directorul minei Lupeni, Daniel Brânzan.

Ultimii doi pensionari au rămas… pensionari

Mai mulți angajați de la Complexul Energetic Hunedoara au dobândit statutul de pensionar în urmă cu câteva luni, dar au rămas angajați. Mai mult, spun cei din CEH, nu au anunțat societatea.

Cum prostește conducerea CEH minerii și cum sunt ținuți în palme ”susținuții politic”…

Un demers inițiat de cei din CEH către Casa de Pensii i-a scos la iveală pe toți cei care au omis să plece din sistem. Ultimii doi, care începând de astăzi – miercuri – au plecat din Companie sunt Viorel Stancu și Daniel Brânzan.

Președintele CA al CEH despre transferarea lui Stancu la Lonea: Nu știu cât de normal sau anormal este. Am văzut și eu de dimineață

Primul a fost director general al CEH, ulterior consilier personal al directorului general și în ultima perioada inginer la Mina Lonea. Transferul lui la mina Lonea a fost realizat pentru a beneficia de salarii compensatorii. În ultima perioadă, Stancu s-a aflat tot în concedii medicale.

Pensionarii de la CEH pleacă în pensie. Conducerea CEH și-a găsit pensionarii din sistem

Al doilea șef este Daniel Brânzan, directorul de la mina Lupeni. Astfel, odată cu plecarea acestuia, mina Lupeni a rămas fără conducere. Până la începutul săptămânii viitoare conducerea minei va fi asigurată de inginerul șef producție.

Ambii șefi sunt pensionari de la începutul anului.

Completează lista

Cei doi completează lista celor 25 de angajați-pensionari cărora CEH le-a desfăcut contractele de muncă. La sfârșitul lunii septembrie, alte 25 de persoane, care aveau decizii de pensie, au fost scoase din sistem. Printre acestea se număra Laurean Nădășan, fost inginer șef electromecanic, dar și un șef de sector de la aceeași mină – Măru Dimian. Tot în același lot se află și George Giubalcă, transferat și el la mina Lonea pentru a intra pe lista de disponibilizări.

Toți cei amintiți încasau și pensie și salariu de la CEH. Un alt grup, deloc de neglijat, a scăpat de această măsură. Grupul respectiv a părăsit CEH odată cu ultimele disponibilizări. Un control amânunțit al Curții de Conturi ar putea avea urmări deloc fericite pentru angajator și/sau angajat.

Ramona Roșulescu