Tribunalul Hunedoara a suspendat organizarea concursului pentru postul de manager de la Teatrul I.D. Sîrbu Petroșani

0
777

Judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au decis, luni, că solicitarea fostului director al Teatrului I.D. Sîrbu Petroșani este fondată. Cu alte cuvinte instanța a admis cererea reclamantului și a suspendat concursul organizat de Consiliul Județean Hunedoara care viza învestirea unui alt manager.

Cosmin Rădescu, director Teatru ID Sîrbu Petroșani

„Instanța a admis cererea de judecată formulată de reclamant. În acest sens a dispus suspendarea a patru acte administrative emise de UAT Hunedoara până la soluționarea în fond a acțiunii de anulare a actului administrativ. Recursul se poate depune la Tribunalul Hunedoara în termen de 5 zile”, a declarat judecătorul Ildiko GLĂMAN, purtătorul de cuvânt al tribunalului Hunedoara.”

Cele patru acte administrative suspendate sunt cele care fac referire la dezicia/dispoziția de organizare a unui concurs pe un post aflat în litigiu, la dispoziția de numire a directorului interimar, dar și de suspendare a fostului manager și evident și actul de validare a rezultatului evaluării anuale a activității lui Cosmin Rădescu.

Sentința nu este una definitvă, ci doar executorie. Cu alte cuvinte, Cosmin Rădescu va trebui reinstalat în funcție până când va fi soluționat procesul pe fond care se va pronunța pe plângerea depusă de fostul manager.

Actorii ”în grup”, în fața instanței

Actorii de la Teatrul ID Sîrbu Petroșani au participat, luni, în sala de judecată la procesul fostului manager împotriva CJ Hunedoara.

Așteptările lor au fost confirmate de instanță.

Mihai Alexandru, actor

”Avem aceleași așteptări de la instanță cum am avut și față de CJ Hunedoara, aceea de a face dreptate în cazul lui Rădescu, de a reveni la o normalitate și de a bloca tentativă asta mârșavă de a readuce fostul manager (Nicoleta Bolcă – n.r.) despre care știm toți noi, cei din interior, ce a făcut și cum s-a comportat pe perioadă mandatului”, a declarat pentru Gazeta de dimineață actorul Mihai Alexandru, șef Serviciu artistic.

Și sergiu Fîrte, un alt actor prezent în sala, a apreciat sentința dată de Tribunalul Hunedoara. Actorii din Petroșani văd această sentință ca pe un act de normalitate, de dreptate, și implicit o speranță că abuzurile de orice formă ar fi sunt oprite de instanțele de judecată.

 

 

 

 

sursa foto: ziare.com