Tren deraiat la Zam. Ministrul transporturilor vorbește azi despre infrastructura feroviară

0
1212
foto arhiva

Un tren de marfă a deraiat, joi dimineață, în județul Hunedoara. Accidentul feroviar a avut loc la ieșire din stația Zam. Tot joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, va vorbi în gara din Deva despre infrastructura feroviară. Mai exact coridorul 4 Paneuropean.

Trafic feroviar pe un singur fir

Coform Companiei Naționale de Căi Ferate, traficul feroviar între staţiile Zam – Câmpuri Surduc se desfăşoară doar pe firul I. din cauza deraierii de câte un boghiu a 5 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă. Garnitura a deraiat la ieşire din staţia Zam, pe firul II.

Trenul de marfă aparţine operatorului privat DB Cargo Rail România. Acesta are în compunere 20 de vagoane şi circula în tranzit pe relaţia Curtici – Giurgiu Nord.

La faţa locului echipele feroviare de intervenţie ale Regionalei CF Timişoara vor acţiona pentru repunerea pe şină a vagoanelor cu un tren de ajutor cu vinciuri, care va fi îndrumat din staţia Simeria.

Nu este primul incident feroviar din județul Hunedoara. Starea infrastructurii feroviare lasă de dorit după cum reiese din anchetele realizare de AGIFER în urma deraierilor ce au avut loc fie în partea de sud a județului, fie în cea de nord.

La finele lunii decembrie o femeie a fost aruncată din vagonul unui tren de călători care a deraiat în zona Băiești.