Trei surse de finanțare pentru o canalizare de 1,5 kilometri

0
196

O stradă de circa 1,5 kilometri, din Lupeni, va avea canalizare. Investiția costă peste 100 mii lei și este susținută din trei surse de finanțare. Strada cu pricina va fi mai apoi asfaltată, drumul urmând a deveni o alternativă la actualul drum spre Straja.

55 de locuințe, 1,5 kilometri de drum

ApaServ și Primăria municipiului Lupeni pun mână de la mână și rezolvă problema canalizării pe Strada Pomilor. Lucrările au început deja și urmează a fi finalizate în circa șase săptămâni.

Investiția costă peste 100 mii lei. Banii vin din trei părți.

”Colaborarea perfectă dintre ApaServ și Primăria municipiului Lupeni se vede și astfel. După ce s-a făcut canalizarea în Straja, dezvoltarea turismului trebuie să fie o prioritate. Împreună cu primarul Lucian Resmeriță am ajuns la un consens că trebuie făcută canalizarea pe strada Pomilor, fiindcă această stradă poate fi o alternativă la drumul din Straja. S-au luat dividentele de anul trecut, dividendele (dividendele – n.a.) de anul acesta, a pus operatorul 50 mii lei, iar Primăria municipiului Lupeni încă 60 mii lei”, a declarat, marți, Costel Avram, directorul ApaServ.

De canalizare vor beneficia 55 de case situate pe arealul Străzii Pomilor.

După canalizare vine asfaltul

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, susține că a ajuns la un acord cu conducerea ApaServ pentru introducerea canalizării pe Strada Pomilor. Asta pentru că strada nu e cuprinsă în proiectul pe fonduri europene al operatorului de apă.

”Ținem foarte mult nu numai la canalizarea de pe această stradă, ținem foarte mult la canalizarea din întregul oraș, deoarece eu consider că în 2018 este inacceptabil să nu avem canalizare, să nu avem apă potabilă în toate casele, în toate zonele din municipiul Lupeni. Această stradă a fost omisă, din punct de vedere al proiectării, la momentul în care am făcut acest proiect foarte mare”, spune Lucian Resmeriță.

Primarul din Lupeni susține că în bugetul primăriei există sumele necesare pentru asfaltarea Străzii Pomilor. Tocmai de aceea mai întâi trebuie realizată canalizarea.

”Am considerat că este necesar și urgent să facem canalizarea pentru această stradă deoarece am reușit să accesăm niște bani pentru a reabilita toată acestă stradă de aproximativ 1,5 kilometri. Mi s-a părut că nu e normal să asflatăm și după aceea să accesăm bani pentru canalizare. Am tras concluzia, împreună cu directorul ApaServ, că trebui să găsim soluția pentru a avea acel întreg astfel încât să dăm confortul de care oamenii au nevoie”, explică primarul.

Odată asfaltat, drumul care va fi și lărgit, va deservi turiștii care urcă în Straja. Primarul susține că în perioadele de vârf în stațiunea montană ajung și 2500 de mașini.