Trafic feroviar blocat între Simeria și Petroșani

0
434

Trenurile nu mai circulă între Petroșani și Simeria. Calea ferată este inaccesibilă pe această rută ca urmare a deraierii trenului inter regio 1821, București Nord-Arad. O dublă de cale ferată este blocată de vagoanele deraiate, iar cealaltă era scoasă din uz pentru reparații.

Fără trafic feroviar între Simeria și Petroșani

Traficul feroviar între Simeria și Petroșani este blocat din cauza deraierii, duminică dimineață, a unui tren de persoane.

”Vom face o analiză împreună cu reprezentanții CFR să vedem care sunt măsurile pentru a restabili cât mai repede circulația feroviară între Simeria și Petroșani”, spune Prefectul Județului Hunedoara, Fabius Kiszely.

O dublă de cale ferată era scoasă din uz pentru reparții. Cea de-a doua este blocată de trei vagoane deraiate. Mai mult, accidentul de tren de duminică dimineață a produs și alte avarii.

O linie de înaltă tensiune, folosită de trenuri, este susținută cu improvizații pentru a nu ajunge pe șine. Traversele de cale ferată au fost distruse pe o distanță de circa 200 de metri ca urmare a deraierii. Vagoanele ce au sărit de pe șine au culcat la pământ și cel puțin trei stâlpi de electricitate.

Călători transbordați sau trenuri pe trasee deviate

Conform Prefecturii Hunedoara, se iau toate măsurile pentru refacerea liniei de cale ferată afectate, precum și a liniei de tensiune, afectată pe porțiunea a trei stâlpi.

”Până la remedierea acestora circulaţia nu va fi întreruptă, ci se va realiza prin transbordarea călătorilor de la porţiunea unde se află liniile deteriorate (între Subcetate şi Pui), iar unele trenuri vor fi deviate pe alte trasee”, informează un comunicat de presă.

La Băiești, localitate în care a deraiat trenul inter regio 1821, este așteptat directorul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timişoara (SRCF Timişoara). Acesta va veni la fața locului pentru a decide măsurile pentru repunerea în funcțiune a liniei de cale ferată.