Teren sintetic de fotbal la Jiul. Investiția, derulată prin Compania Națională de Investiții

0
274

Clubul Jiul Petroșani împlinește anul acesta 100 de ani de la înființare. În ultimii zece ani însă baza sportivă de la Jiul a continuat să se degradeze continuu.

Teren sintetic

Prima mare investiție care ar urma să fie realizeze în Lunca Jiului, acolo unde odată era unul dintre cele mai bune gazoane din România, ar urma să se deruleze prin Compania Națională de Investiții.

”Am primit o solicitare prin care să le punem  la dispoziție un teren de fotbal pe care ei îl vor amenaja cu suprafață artificială. Deci teren mare. Asta va fi prima investiție mare pe care o vom face la stadion începând eu cu anul viitor. Până atunci va fi necesară pregătirea cu documentațiile necesare”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi,

Edilul petroșănean susține că terenul de fotbal care va fi acoperit cu suprafață sintetică este unul de zgură, aflat în incinta bazei sportive. Terenul de pe stadion rămâne cu gazon, la fel ca și până acum. Pe de altă parte, stadionul își va schimba numele.

”Dăm stadionului Jiul numele marelui sportiv Petre Libardi.  A fost o propunere venită din partea suporterilor și a celor care se ocupă de acest fenomen. Am primit ieri sau alaltăieri de la comisia de denumiri acceptul că putem să dăm numele lui Petre Libardi stadionului Jiul”, a mai spus edilul petroșănean.

În august va avea loc o manifestare ce va marca 100 de ani a clubului Jiul. Atunci va fi redenumit și stadionul din municipiul Petroșani. Noua titulatură a fost deja aprobată de Consiliul Local Petroșani.