Sute de copii din Hunedoara nu fac ore după ce un incendiu a cuprins o magazie a unui liceu

0
487
foto arhiva

Sute de copii de la o unitate de învățământ din municipiul Hunedoara au fost trimiși, miercuri dimineață, acasă. Totul după ce un incendiu a izbucnit într-o încăpere a liceului.

Elevi evacuați

Elevii Colegiului Iancu de Hunedoara din municipiul Hunedoara au fost evacuați, miercuri dimineață, din clădirea liceului. Totul din cauza fumului gros degajat de un incendiu.

Au fost chemați în ajutor pompierii. Până la sosirea lor, elevii și profesorii au ieșit din clădire.

Până la sosirea echipajelor de pompieri, toți elevii și profesorii s-au autoevacuat din clădirea școlii”, spun reprezentanții ISU Hunedoara.

Două cadre didactice s-au intoxicat cu fum. Profesorul și profesoara au primit îngrijiri medicale de la echipajul de ambulanță care a ajuns la liceu. Ulterior cei doi au fost transportați la spital pentru investigații suplimentare.

Cursuri suspendate, incendiu la o ”magazie„

În urma incendiului cursurile au fost suspendate la Colegiul Iancu de Hunedoara. Directorul unității de învățământ, Dan Marinescu, a declarat pentru Gazeta de Dimineață, că miercuri nu se mai fac ore.

Pompierii spun că incendiul a fost localizat într-o încăpere de la subsolul unității. Aici erau depozitate materiale ușor inflamabile, mai exact hârtie și deșeuri din cauciuc.

Acolo erau depozitate hârtii, dar și cauciucurile de iarnă de la mașini”, susține și directorul unității de învățământ.

Incendiul a fost lichidat în câteva minute de pompierii hunedoreni.

La liceul hunedorean învață, potrivit directorului, aproape 900 de elevi. Conform acestuia, nu se știe cauza care a condus la producerea incendiului. Directorul spune că pompierii vor reveni la școală, joi, pentru a face cercetări.