UPDATE. SURSE. Percheziţii la şeful de post din Orăştioara de Sus. Mascaţii au descins şi la o pensiune despre care localnicii spun că i-ar aparţine

0
714

UPDATE, ora 15:20: Agentul şef de poliţie a fost dus şi el la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie. Tot aici au ajuns, potrivit celor de la IGPR, şi alţi poliţişti hunedoreni care au avut calitatea de martori. 

În timpul percheziţiilor au fost găsiţi cosoni – monede dacice. 

Audierile continuă la ora tarnsmiterii acestei ştiri.


 

UPDATE, ora 12:15 Anchetatorii caută, în perimetrul locaţiilor percheziţionate, “comorile” braconate din Munţii Orăştiei. Poliţiştii folosesc detectoare de metale.  

 


UPDATE:

Potrivit IGPR, toate cele 15 persoane vizate de cercetările din dosarul braconajului arheologic din Munţii Orăştiei vor fi duse la audieri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orăştie.

Anchetatorii au declarat pentru #Gazeta de dimineaţă că agentul de poliţie implicat în dosar ar fi primit de la braconieri recompense pentru că nu intervenea conform atribuţiilor lui de serviciu. Recompensele, spun anchetatorii, constau în bunuri. Agentul nu participa efectiv la acţiunea de braconaj arheologic.

 


Ştirea iniţială

Şeful de post din Orăştioara de Sus, Florin Marc, ar fi, potrivit surselor apropiate anchetei, agentul de poliţie vizat de #percheziţiile poliţiştilor din IGPR în dosarul braconajului arheologic. Aceleaşi surse au declarat pentru #Gazeta de Dimineaţă că poliţişti fac verificări atât la domiciliul acestuia cât şi la o pensiune ce ar aparţine poliţistului.

Cercetat de ANI şi de IPJ Hunedoara

În 15 septembrie 2016. Agenţia Naţională de Integritate anunţa, printr-un #comunicat de presă, că a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia pentru o diferenţă de 278.145,36 de lei între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice.

Ramona ROŞULESCU