SNÎMVJ a rămas fără un specialist. A venit însă altul din comuna lui Nistor

0
598

Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului a rămas fără unul dintre specialiștii care ani la rând au supervizat activitatea directorilor. După ce a încasat anual zeci de mii de lei, specialistul a demisionat din funcția deținută în CA.

Rectorul a demisionat de la SNÎMVJ

Adunarea Generală a Acționarilor l-a revocat, în 18 iunie anul curent, pe Radu Sorin din calitatea de administrator provizoriu al SNÎMVJ. Motivul revocării, demisia înaintată de Radu Sorin, social-democratul care e și rectorul Universității Petroșani.

Declarația de avere completată de Radu Sorin anul acesta arăta că SNÎMVJ se clasa pe poziția a doua în topul câștigurilor obținute de el. Ca și membru în Consiliul de Administrație, rectorul a obținut 82.836 lei în ultimul an.

Job de job: angajat la stat. Peste 300 de mii de lei pe an pentru un petroșănean

Înlocuitorul, din comuna lui Laurențiu Nistor

În aceeași ședință, AGA l-a numit în locul lui Radu Sorin pe Dorel Rusu. Fost cadru militar, fost președinte CA la Minvest, cu terenuri și imobile în comuna Șoimuș. Acea comună din care vine și președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Mandatele administratorilor provizorii de la Societatea Națională de Închideri Mine au expirat la finele lunii aprilie. Societatea nu a rămas însă mut timp fără administratori. O zi mai târziu au intrat în vigoare mandatele noilor administratori. Nimeni alții decât vechii administratori. Singura excepție este, din iunie, Dorel Rusu. Noul mandat pentru membrii CA este de 4 luni.