Șase elevi hunedoreni au obținut medii de 10 la evaluarea națională

0
414
foto B1

Șase absolvenți ai clasei a VIII-a au reușit să obțină media maximă în urma examenului de evaluare națională. Una dintre medii este din Valea Jiului, obținută de o elevă a Școlii Generale Avram Stanca Petroșani.

Emoții mari pentru mii de adolescenți. Peste 2800 de elevi ce au finalizat clasa a VIII-a au fost înscriși la evaluarea națională. Media obținută la acest examen va stabili liceul la care vor intra elevii, în funcție și de preferințele acestora.

 

Marți a fost ziua în care absolvenții claselor a VIII-a au aflat notele la evaluarea națională. Afișarea rezultatelor a pus capăt emoțiilor pe care le-au avut elevii. Atât pentru ei, cât și pentru colegii lor. Nu numai elevii au venit să vadă notele afișate pe panourile de la școli, ci și părinții.

La nivelul județului Hunedoara sunt șase elevi care au obținut note de 10 atât la limba română cât și la matematică. Au astfel media 10 la evaluarea națională. Sunt însă și elevi care au obținut 10 la una dintre discipline, dar și multe note de 9.

Elevii de zece sunt Bogdan Borzei și Francesca Medeea Maniul de la licee din Deva. Ariana Ioana Florea și Alexis Mihaloianis sunt elevii de 10 din municipiul Hunedoara. Maria Cipriana Dinisoni și Alexandra Mihaela Zaharescu sunt elevii de 10 din Hațeg și Petroșani. Tot marți a fost ziua în care elevii nemulțumiți de nota primită au putut face contestație.

Petroșăneanca de zece a terminat cele opt clase la Școala Gimnazială Avram Stanca.