Românii, abandonați în Alba Iulia. Sute de români așteaptă în frig autobuzele care nu mai vin

0
1708

100 de ani de România, încheiați istoric. Sute de români care au dorit să fie în capitala Marii Unirii în ziua de 1 Decemrbie au fost abandonați după eveniment. Oamenii care au ajuns în zona urbană cu autobuze puse la dispoziție de administrația locală au fost abandonați la finalul zilei.

Bat kilometri pe jos ca acum 100 de ani

Sute de români așteaptă de câteva ore autobuzele pentru a ajunge la mașinile personale lăsate la ieșirea din municipiul Alba Iulia.

De două ore așteptăm autobuzele. Aveam informații că vor veni din 15 în 15 minute. Nu a mai venit niciunul. Am făcut deja vreo 20 de kilometri pe jos, nici nu știm încotro să mergem. Nici măcar polițiștii nu știu încotro să ne îndrume”, a declarat pentru gazeta de Dimineață, Marian Iriza, unul dintre locuitorii Văii Jiului prezent la evenimentul de la Alba Iulia.

Oamenii sunt din mai multe colțuri ale țării, însoțiți de copii.

………………….

UPDATE: Dup circa trei ore de așteptat în frig, situația a început să se deblocheze.Trei dube al Jandarmeirie transportă românii spre mașinile proprietate personală. La ieșirea din municipiul Alba Iulia, traficul este blocat pe circaa 15 kilometri

material în curs de actualizare