Revoluția fiscală lasă catedrala fără bani

0
255

Revoluția fiscală a Guvernului PSD a lăsat Primăria Petroșani fără circa 6 milioane de lei. S-au tăiat din drepturi, dar și din alocări și investiții. Unul dintre sectoarele ce nu au primit finanțare este cel al cultelor. Primăria a împărțit banii ce-i avea, dar nu a dat nimic pentru catedrala ce se construiește în Petroșani.

Prima alocare, fără finanțare pentru catedrală

Administrația locală de la Petroșani și-a împărțit bugetul de austeritate astfel încât să acopere toate capitolele. Nu au rămas însă bani și pentru culte.

Până la acest moment, mijlocul lunii aprilie, Consiliul Local Petroșani nu a alocat niciun leu pentru construcția Catedralei Sfântul Ilie.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, susținea că în vară, la rectificarea bugetară, catedrala și cultele ar putea primi bani. Dar asta numai dacă Guvernul va aloca bani către bugetul Petroșaniului.

Anul trecut, Primăria Petroșani a alocat pentru catedrală suma de 300 mii lei. În anul 2014, suma acordată prin hotărâre de consiliu a fost de 300 mii lei, iar în 2015 75.000 lei. În anul, 2016, din bugetul local al municipiului Petroșani au plecat către Catedrala Sf. Ilie alte 200.000 lei.

În anul 2011, Primăria Petroșani a dat suma de 100 de mii de lei pentru construirea Paraclisului Catedralei. Cu un an în urmă, în 2010, Consiliul Local Petroșani a dat gratuit Episcopiei Deva, terenul în suprafață de 3000 mp, necesar construcției catedralei.

Din cauza lipsei banilor, Primăria Petroșani a micșorat norma de hrană pentru salvamontiști și a tăiat norma de hrană a polițiștilor locali. Au fost reduse și cheltuielile. Atât cele de funcționare cât și cele legate de organizarea unor acțiuni cultural-sportive.