Retinele șoferilor de TIR, la scanat

0
225
foto: raportuldegarda.ro

Ministrul Transporturilor anunță măsuri suplimentare care vizează șoferii de TIR-uri. Totul vine după ce sâmbătă dimineață un TIR a spulberat un microbuz.

Ordin de ministru pentru implementarea dispozitivelor

Retinele la scanat și tahografele la control. Asta propune șeful de la Transporturi pentru șoferii profesioniști care conduc autotrenuri.

”M-am consultat cu George Dincă, directorul de la RAR. Luni vom forma un grup de lucru şi în regim de urgenţă voi emite un ordin de ministru prin care vom introduce dispozitive pentru scanarea retinei. Există astfel de dispozitive pe piaţă, care au ca principal scop identificarea oboselii pentru şoferii care conduc aceste tiruri şi sunt, totodată, nişte dispozitive care avertizează sonor în momentul în care se depăşeşte banda pe care se deplasează TIR-ul în mod normal”, a spus minsitrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Controalele care vor viza șoferii e TIR vor fi cunoscute abia în dimineața în care se va pleca în teren. Așa promite ministrul Transporturilor. Verificările ce vizau tahografele TIR-urilor existau și până acum, însă vor fi intensificate.

Zece persoane și-au pierdut viața în urma unui accident rutier ce a avut loc sâmbătă dimineață între localitățile Balaciu și Sfântu Gheorghe (jud. Ialomița), pe drumul care leagă Slobozia de Urziceni. Alte șapte persoane au fost rănite. Autoritățile vor acum controale suplimentare, dar și dispozitive care să măsoare nivelul de oboseală al șoferilor.