Profilul unei mame căreia nu i se permite să nască un copil viu

0
1210

În general sărăcia este mai aproape de moarte decât bogăția. Omului sărac îi este interzis și dreptul la viață. Tânăra care a fost ținută 12 ore în spitalul din Lupeni nu împlinise 18 ani. Din păcate pentru ea și pentru fetița care nu a apucat să aibă certificat de naștere în România, sărăcia a fost vecină cu moartea. 

De la albul zăpezii unde căuta „mântuirea”, la neșansa de a fi pacient într-un spital românesc

Anamaria Șimon – tânăra ce nu împlinise 18 ani și căreia cezariana făcută după 12 ore de la momentul internării „i-a predat„ un copil mort – și-a început ziua de duminică împreună cu mama și frații ei. De dimineață a urcat în stațiunea Straja unde intenționa, după spusele martorilor, să ajungă la schit. Nu a ajuns până acolo, fiindcă s-au declanșat durerile nașterii. Condiții în care, pentru femeie, povestea „mântuirii„ s-a încheiat înainte de a începe.

Încă un copil mort. Cine numără morții?

Tânăra a fost coborâtă din Straja cu o ambulanță SMURD, iar mama și cei doi frați ai ei s-au reîntors la bază cu telegondola ”prin mila Domnului”.

A ajuns la spital în jurul orei 11.00. Informație confirmată chiar și de primarul Lucian Resmeriță. A ajuns pe mâna medicilor. Dar nu a fost suficient pentru a se afla în siguranță fiindcă…

”Pacienta avea o sarcină cu probleme, nu a fost monitorizată de niciun medic și a și refuzat tratamentul indicat de medicul de gardă (Doru Neamțu-n.r.). Mai mult, nici nu a prea stat prin salon. Nu a găsit-o medicul. Nu există nicio reclamație la spital împotriva actului medical. Eu m-am autosesizat și mâine (n.r.-marți) voi face verificările cu comisia de disciplină de care v-am vorbit. Din aceasta va face parte și un reprezentant al primăriei. Va mai fi președintele Consiliului de Administrație, șeful de secție, șeful spitalului”, a declarat, pentru GDD, Lucian Resmeriță.

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Lupeni este chiar președintele Colegiului Medicilor Hunedoara, medicul de familie Grigore Crișan.

Există voci în comunitate care spun că ieri, în jurul orei 16.00, medicul de gardă, Doru Neamțu, a fost văzut urcând în stațiunea Straja.

Din păcate pentru tânăra femeie, rămasă însărcinată și nemonitorizată pe timpul sarcinii nu există prea multe soluții să afle dacă sarcina ei avea sau nu probleme.

Sărăcia, cuplată cu lipsa de educație, nu-i permitea nici măcar să caute drumul spre un cabinet de ginecologie. Oamenii săraci nu sunt agreabili unui sistem de sănătate românesc mult prea prețios pentru a se apleca spre o realitate atât de ”murdară și urât mirositoare„.

Până una-alta, în România dacă nu ai nume, bani sau carnet de partid reprezinți în orice moment ”o sarcină cu probleme„.