Prins în flagrant când distrugea ghivecele cu flori

0
532

Bunurile de pe domeniul public sunt distruse, autorii neavând vreo teamă că ar putea fi sancționați. În câteva zile, mai multe ghivece cu flori amplasate pe podurile din localitatea hunedoreană Petrila au ajuns în albiile pâraielor.

Cercetat pentru distrugere

Unul dintre autori a fost prins  în flagrant. Ceilalți făptuitori sunt încă neidentificați. Polițiștii au la îndemână imaginile de pe camerele de supraveghere. Reprezentanții administrației locale sper ca autorii să poată fi identificați.

”Acum aproape o săptămână, în cap de linie Lonea, au răsturnat noaptea vreo șase sau șapte ghivece. Îi înțeleg pe ăia care le fură și le duc acasă, că le folosesc, dar numai sa distrugi, mi se pare o nemernicie sa faci lucrul acesta. Acum  câteva zile cineva la fel de netrebnic a aruncat de pe podul de la primărie vreo zece- unsprezece ghivece de flori în apă”, a declarat primarul Vasile Jurca.

Un cetățean care se afla în zonă  a alertat autoritățile, iar primarul spune că era un bărbat sub influența băuturilor alcoolice. Primăria Petrila a cerut Poliției să întocmească dosar penal pentru distrugere. Bărbatul ar mai fi distrus și niște bănci în cartierul 8 martie. Ghivecele cu flori nu sunt singurele care au fost distruse.

”Din păcate sunt unii cetățeni care nici nu au educație, nici nu au bun simț și îi bat joc pur și simplu de investițiile pe care noi le facem în domeniul public. Investiții prin care încercăm să înfrumusețăm orașul. Avem aproape periodic sunt distruse coșuri de gunoi, distruse bănci”, mai spune primarul.

Valoarea estimata a distrugerilor urmează a fi stabilită. Poliția Locală Petrila a aplicat anul acesta amenzi în valoare de aproape 15 mii lei pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, dar și pentru mâncat de semințe sau distrugerea băncilor și a coșurilor de gunoi din localitate.