Presiuni politice pe un spital din Hunedoara. Medicul șef de secție și-a dat demisia

0
2623

Un medic șef de secție și-a înaintat demisia și alți 30 de angajați ai secției s-au opus imixtiunii politicului în actul medical. Legăturile politice și numirile realizate pe acest  considerent de ”competență” sunt des reclamate înclusiv la nivelul unităților medicale. Încă din luna februarie, un scandal stă să izbucnească la secția de Reanimare a Spitalului de Urgență Petroșani. Un om politic, membru PSD, de la județ este indicat ca fiind cel care face presiuni pe conducerea spitalului pentru a numi în funcția de șef secție un ”agreat politic”. Toată echipa de lucru din secție a cerut însă managerului să nu accepte acest compromis, considerat un mare deserviciu făcut oamenilor bolnavi care ajung pe secție.

Medic cu demisia scrisă, angajați cu tabele de semnături

Totul a fost iscat la momentul în care asistenta șefă de la Reanimare (ATI) urma să iasă la pensie. Adică în luna februarie, au început presiunile pe conducerea spitalului. Angajații de la Reanimare susțin că pensionarea se producea de facto din luna martie.

”Politicul, mai exact ăștia din PSD, vor să ne bage pe gât pe cineva gen Dăncilă. Medicul șef de secție și-a dat demisia, deoarece nu e de acord cu așa ceva, dar se pare că nu e de ajuns. Managerul ne spune că așa trebuie și că vezi Doamne și lui i se impune. Sectia ATI e o secție grea, cu multe probleme, chiar nu o putem transforma în circ. Nu se poate așa ceva ca până și la acest nivel de asistentă șefă să se pună un sef pe criterii politice, când noi ne luptăm cu viața și cu moartea zi de zi”, a declarat, pentru Gazeta de dimineață, unul dintre angajații din Secție.

În afara medicului șef Maria Suditu, care a demisionat la aflarea acestei informații, în secție mai lucrează alți trei medici. Niciunul însă, spun sursele GDD, nu acceptă această postură.

Independentul de la ApaServ, Costel Avram, intrusul care a băgat zâzanie în PSD Hunedoara

Lupta împotriva imixtiunii

Angajații au semnat și un tabel prin care își exprimă dezacordul față de acest mod de lucru al politicienilor.

”Chiar nu știm ce să facem în cazul ăsta. Nu ar fi fost problemă dacă era o persoană competentă, dar nu e. Și nu putem să renunțăm la un medic, pentru că așa vrea Avram. (Costel Avram – administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara, membru PSD – n.r.).

Implicarea politicului a născut ”pasiuni” și în rândul oamenilor de afaceri.

”În urma acestei petiții, un coleg de-al meu a fost sunat și amenințat, atât de soțul asistentei favorite, cât și de un om de afaceri, mai exact Simi Iordache, și i-a spus că de ce nu vrem sa înțelegem că ea trebuie sa fie pusă, că așa s-a hotărât de sus”, mai povestesc angajații.

Keopsul, în programul de monitorizare al ApaServ

După mai multe dezbateri, problema a fost dezamorsată prin numirea unui asistent șef interimar, un altul decât cel dorit, până la organizarea concursului.

Asistenta indicată ca fiind cea dorită este Mihaela Lăban- Daj.

Acum, în luna mai, presiunile au reapărut spun aceiași angajați.