Premierul României a apreciat maturitatea negocierilor sindicale în perioada mitingurilor minerilor

5
27

Confederaţiile sindicale din România, printre care se regăseşte şi Meridian, s-au întâlnit, marţi, cu premierul Mihai Ungureanu şi cu patru miniştri din cabinetul acestuia.
În cadrul întâlnirii  care a avut ca obiectiv cadru central  „relansarea economiei naţionale” printr-un efort comun al tuturor părţilor implicate  a fost atinsă şi situaţia delicată generată de mişcarea minerilor din Valea Jiului care în luna martie, timp de mai multe zile, au încetat activitatea şi au protestat în stradă.
Preşedintele Confederaţiei Meridian, Ioan Popescu, prezent  la întâlnirea de la Guvern a declarat, joi, pentru GDD că premierul a apreciat matruritatea sindicaliştilor din Valea Jiului  (sindicatul Muntele – n.r.) în timpul negocierilor purtate pe perioada mişcărilor de protest.
Popescu spune că primul ministru Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că reprezentanţii minerilor au tratat cu toată seriozitatea situaţia delicată din acele momente în care tensiunea maselor era accentuată, sindicaliştii dând dovadă de tact în conducerea discuţiilor spre un rezultat mulţumitor.
Totodată, Popescu a mai precizat că la sfârşitul întâlnirii – în cadrul unei discuţii private cu premierul – i-a subliniat primului om din Guvern că problemele din Valea Jiului sunt unele serioase, că zona Văii Jiului (cu tot ce înseamnă economie)  merită atenţie şi că o dată în plus şi aici trebuie pus accent pe crearea de locuri de muncă, teorie care să înlocuiască  prelungirea morţii naţiunii prin ajutoare sociale fără temei care nu înseamnă altceva decât lipsa unei viziuni economice.
Pe de altă parte, preşedintele sindicatului Muntele, Petre Nica,  a avut marţi dimineaţa o întâlnire cu preşedintele Confederaţiei Meridian,  Ioan Popescu, cu care a discutat înainte de masa rotundă de la Guvern  despre problemele mineritului din Valea Jiului.
Nica şi Popescu au convenit ca după Paşte sindicaliştii din Valea Jiului să se întâlnească cu reprezentantul Guvernului tocmai pentru prezentarea unei situaţii reale ce persistă în mineritul din bazinul huilei de mai mulţi ani.
„Ne interesează stabilitatea locurilor de muncă, continuitatea activităţii miniere dar nu oricum. Oamenii trebuie respectaţi, dar şi activitatea trebuie efectuată”, a precizat Petre Nica.
Nica s-a întâlnit tot marţi şi cu mi­nistrul Economiei, Lucian Bode.

5 COMENTARII

  1. penibililor,cica a discutat despre siguranta locurilor de munca si la LONEA se fac tabele cu pensionarii 2012(deocamdata),ce vor fi transferati la minele neviabile(se pare ca urmeaza noi disponibilizari),doar trebuia scris un pic de nica,ca-i SAPTAMANA MARE,sa-i poata ura minerii PASTE FERICIT!

  2. Pai, ca e mai mult demagog decat premier,ce sa zica si Ungureanu asta saracu….Stai sa incepem sa cerem, sa vedem atunci reactie de negociator si rezolvare a problemelor!!!!

  3. BEBE NICA SI MUNTELE TRADATORII MINERITULUI ,A DISTRUS UNITATEA SINDICALA CA IN REST E ZERO BARAT UN IPOCRIT FARA SCRUPULE SI UN OPORTUNIST .JOS LIDERII DE LA MUNTELE NU AU FOST ALESI DE CATRE MINERI S-AU NUMIT SINGURI .

  4. Premierul Ungureanu si ministru economiei Bode au dat dovada de seriozitate iar liderii nostri de la Sindicatul Miuntele si Confederatia Meridian,Ioan Popescu de echilibru si loielitate fata de noi minerii.

Comments are closed.