Poveste hunedoreană…. Banii nu se fac uşor: Administrator din Strehaia, firmă din Deva ce s-a plimbat şi pe la Şoimuş, contractant Termocentrala Mintia…

0
34

O firmă din Deva, condusă de un tânăr din Strehaia, care a avut sediul şi prin comuna Şoimuş (locul de ”baştină” al deputatului Laurenţiu Nistor) în satul Păuliş la numărul 4 (acolo unde a funcţionat şi Olivent Invest- firma condusă de ginerele lui Mircea Ioan Moloţ), livrează către Complexul Energetic Hunedoara ţeavă. În valoare de 149.825 lei, fără TVA. Societatea nu este la prima afacere cu ”energia” hunedoreană, aceasta deşi înfiinţată prin 2008, a prins contracte la Electrocentrale Deva încă din anul 2009. Atunci a livrat tablă neagră.

Încurcate sunt căile afacerilor. O demonstrează o societate hunedoreană care a avut sediul în comuna Şoimuş, satul Păuliş, dar şi în Deva pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. În urmă cu câtreva zile, Be Once SRL a câştigat un contract scos la licitaţie de Complexul Energetic Hunedoara. Firma are ca obiect de activitate, potrivit datelor disponibile în Monitoarele Oficiale din anii 2009-2010, servicii anexe pentru extracţia mineralelor, dar şi intermedieri în comerţul cu produse diverese.

Acum, va livra celor de la CEH ţeavă în valoare de 149.825 lei, fără TVA. În trecut a mai livrat, către Electrocnetrale Deva atât tablă neagră, dar a avut şi un contract de separare a cărbunelui de corpuri străine, în depozitul de cărbune 2, stiva 1. Acest lucru se întâmpla în anul 2010, iar pentru acest serviciu, Be Once SRL, care pe atunci avea sediul în comuna Şoimuş, satul Păuliş, a încasat 172.504 lei, fără TVA.
Potrivit unui act adiţional din 1 iunie 2009, înregistrat la Registrul Comerţului, firma este condusă de asociatul unic Radu Cioacă, un tânăr născut în Strehaia, în anul 1984. Acesta a primit acţiunile de la Bianca Danciu Liginia. Tot atunci a fost închis punctul de lucru din Deva, strada Zambilei, şi a fost schimabt sediul social de la cel din Deva, Bulevardul Nicolae Bălcescu, în Păuliş. Obiectul principal de activitate a rămas intermedierea în comerţul cu produse diverse, ”fostul trecând în secundar”.

La adresa din satul Păuliş (localitate în care deputatul Laurenţiu Nistor are o suprafaţă de 1,40 hectare de teren), la numărul 4, funcţionează de ani buni şi firma condusă de preşedintele CJ Hunedoara Mircea Ioan Moloţ, Olivent Invest.
Potrivit unui anunţ de executare silită, în luna septembrie, imobilul aparţinând Olivent Invest, de la numprul 4 din satul Păuliş va fi scos la licitaţie publică, în contul unui credit neacoperit.

Mihaela MIHAI