Poliţişti acuzaţi de favorizarea infractorului. Procurorii DNA vor veni în Hunedoara

0
1587
foto: weradio

Poliţişti hunedoreni, la DNA. Doi comisari de poliţie din judeţul Hunedoara sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi de ascunderea unor probe din dosare. Plângerea a ajuns la DNA Alba, trimisă de reprezentanţii IPJ Hunedoara care şi-a declinat competenţa spre organul superior.

Au ţinut dosarul în sertar

Sorin Ştefoni, comandatul Poliţiei Haţeg, şi Liviu Gabriel Dănică, şeful Secţiei 8 Poliţie Rurală Haţeg, vor răspunde în faţa procurorilor DNA Alba la acuzaţiile aduse de fostul preşedinte al Asociaţiei de Vânătoare (AVSP) Vidra Bucureşti.
Cei doi comisari de poliţie, spun surse apropiate cercetărilor, sunt acuzaţi de favorizarea infractorului în mai multe dosare.

Favorizarea, spun aceleaşi surse, a fost realizată fie prin ascunderea unor probe din dosar, fir prin tergiversarea anchetelor.

Mai multe plângeri au fost depuse împotriva unor reprezentanţi ai AVSP Vidra Bucureşti. Acuzaţiile evidenţiază că cercetările au fost înfrânate, iar probatoriul dispare din dosar. Cauzele, spun aceleaşi surse, ar fi unele logice. Sorin Ştefoni este  indicat ca membru al acestei asociaţii de vânătoare. Mai mult, acesta ar fi un practicant al partidelor de vânătoare, părţile reclamate nefiindu-i deloc străine.

Pe de altă parte, comisarul Liviu Gabriel Dănică, este subordonatul direct al lui Sorin Ştefoni şi este la rându-i şeful agentului care conduce Postul Poliţiei Densuş. Localitate hunedoreană din preajma oraşului Haţeg, locul în care au avut loc toate faptele reclamate de plângerea ajunsă la DNA Alba.

Plângerea împotriva celor doi comisari de poliţie a ajuns la DNA Alba după ce a parcurs un traseu sinusoidal ce a avut punctul de plecare la Corpul de control al ministrului de Interne.

Organe neatinse. Două vaci mutilate de o mână criminală. Proprietar: mai bine mă împușcau pe mine decât să le schilodească pe ele așa

Densuş, comuna care a moştenit o asociaţie de vănătoare

ASVP Vidra a ajuns să aibă sediul în comuna hunedoreană Densuş. În urma unor dispute la vârful asociaţiei, Asociaţia s-a mutat în arealul hunedorean, unde de altfel deţinea de câţiva ani şi un fond de vânătoare. În timp, vânătorii au început să se vâneze şi între ei, totul sub privirile şi cu concursul mai multor persoane din judeţul Hunedoara, parte integrantă în această organizaţie.

Vacile din comuna Densuș au fost totuși împușcate… Polițiștii caută ”arma letală”

Deposedări controversate, lovire, deţineri de arme fără respectarea legislaţiiei, braconaj, ameninţări, trafic de influenţă sunt doar câteva dintre acuzaţiile care au făcut casă bună, în ultimii ani, în arealul hunedrean, ascuns în mijlocul naturii.

Cei doi comisari de poliţie nu au putut fi contactaţi. Sorin Ştefoni se afla vineri dimineaţa la 8:30, potrivit unui coleg de-al său, la şedinţă. La numărul de telefon al Secţiei 8 Rurale Haţeg nu a răspuns nimeni.

Ramona ROŞULESCU