Polițist luat pe capotă de un minor aflat ”în timpul serviciului”

0
639
foto: Radio Cluj

A furat o mașină din municipiul Hunedoara. A ajuns în Valea Jiului unde a avut neșansa de a se întâlni cu polițiștii care îl căutau. Pe unul dintre polițiști nu l-a iertat. Polițistul se afla în timpul liber când a identificat mașina dată drept furată. Primele informații arată că polițistul a fost luat pe capotă și apoi a fost aruncat  pe caldarâm. În urma impactului, polițistul a fost rănit. Acum e internat în spital. Minorul e la audieri. 

Mașină furată în Hunedoara, adusă în Petroșani. Polițist lovit de aceeași mașină

Un polițist din Petroșani a ajuns la spital după ce a fost a lovit de o mașină furată. La volanul acesteia se afla tocmai minorul căutat de polițiști.

”După investigațiile necesare s-a stabilit diagnosticul de fractură de metacarp, la nivelul mâinii. pacientul este stabil. Este internat pe secția ortopedie”, a declarat; luni, Ileana Șandor, asistent șef UPU SMURD Petroșani.

Accidentul a avut loc pe strada Carpați din Petroșani (cartier Dimitrov). După ce l-a lovit pe polițist, minorul a mai lovit și alte două mașini parcate în zonă și s-a oprit cu autoturismul într-un gard.

Autoturismul fusese furat duminică seara din nmunicipiul Hunedoara. Furtul i-a venit ”mănușă” minorului abil pentru că, primele informații arată că fusese lăsată de proprietar cu cheile în contact.

Ca la popice. A lovit tot ce i-a ieșit în cale

Mașina furată a fost văzută de un polițist aflat în timpul liber care a soilicitat sprijin de la colegi.

”În momentul in care polițiștii s-au apropiat de mașină, cel aflat la volan a demarat, iar în încercarea de a fugi de oamenii legii a avariat două mașini aflate în zona. De asemenea, l-a rănit pe unul dintre polițiști, un ofițer din cadrul Biroului de Investigații Criminale, după care s-a oprit cu maşina intr-un gard”, spune Bogdan Niţu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Atitudinea poliţistului l-a surprins pe minor.

”Cel aflat la volan l-a târât câțiva metri pe polițistul care s-a prins de portieră, în încercarea de a opri mşsina. După ce a abandonat mașina, suspectul a încercat sa fugă, însă a fost prins si imobilizat de colegii polițistului rănit”, susține Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Cel mai probabil minorul va fi cercetat pentru ultraj, distrugere, furt și cpnducere a unui autovehicul fără permis. Făptuitorul fiind minor, cazul va fi preluat de un procuror pentru minori.

Ramona Roșulescu