Politicienii din Valea Jiului au început campania pe leşurile de animale

1
39

Zeci de câini comunitari au fost găsiţi morţi în localitatea hunedoreană Uricani, după ce au fost otrăviţi în noaptea de luni spre marţi. Primarul loca­lităţii, Dănuţ Buhăescu, spune că tot ce s-a întâmplat repre­zintă o campanie de denigrare a sa, moartea câinilor fără stăpân survenind într-o perioadă în care el este plecat din localitate.
Localitatea hunedoreană Uricani a prezentat, marţi, un peisaj macabru, pe raza oraşului fiind descoperite mai multe leşuri de câini, dar şi animale aflate în agonie, după ce, probabil, au fost otrăvite.
Edilul social democrat de la Uricani, aflat într-o deplasare la Bucureşti, dă vina pe adversarii politici pentru moartea câinilor comunitari. În colimatoriul lui Buhăescu a intrat atât administraţia locală de la Lupeni (n.r.-social democrată şi ea) dar şi preşedintele PPDD Hunedoara, Sorin Sanda.
« Nu vreau să fiu răutăcios, mie îmi face impresia şi eu bănuiesc, şi nu numai eu, bănuim că în spate este o acţiune de denigrare la adresa mea şi are legătură cu Lupeniul pentru că şi Sorin Sanda, ştiţi foarte bine, care conduce această acţiune de a mă denigra… Aş vrea să nu am dreptate dar e o acţiune a lor, fără scrupule, pentru că mai aveau nevoie de subiect de presă, au aflat că saptămâna trecută s-a întâmplat ce s-a întâmplat la Lupeni şi au zis hai să îl compromitem pe Buhaescu », a spus primarul din Uricani.
Acesta a precizat că a solicitat Poliţiei Locale să facă o anchetă pentru a-i identifica pe vinovaţi.
Unul dintre acuzaţi, liderul PPDD Hunedoara, Sorin Sanda, spune că a steri­lizat pe banii lui pisici şi câini comunitari şi că este un iubitor de animale. Mai mult, Sanda reiterează un eveniment petrecut în urmă cu câţiva ani când a realizat un reportaj la groapa de gunoi a oraşului, unde administraţia locală îngropa leşurile câinilor comunitari, omorâţi pe raza Uricaniului.
„Aşa spunea şi atunci că eu am omorât câinii şi i-am dus la groapa de gunoi ca să-i pot filma. Cum poţi gândi aşa ceva? Doar un om malefic poate gândi aşa ceva pentru societatea pe care vrea să o conducă”, spune Sanda.
Nici reprezentanţii administraţiei locale de la Lupeni nu sunt de acord cu acuzaţiile primarului din Uricani, aceştia afirmând că primarul are mari probleme emoţionale. „Dacă domnul primar declară acest lucru, înseamnă că are mari probleme emoţionale. Îl înţeleg ca este mai în vârstă, că are o soţie tânără, în care s-au investit multe mii de euro şi nu mai poate face faţă. Mai mult de atât nu spun că l-aş băga în seamă şi l-aş face om”, a spus Gabriel Lungu, administrator public Lupeni. În Valea Jiului este deja cunoscut războiul dintre social-democraţii de la Lupeni şi cei de la Uricani dar şi neînţelegerile dintre pirmarul Buhăescu şi salvamontistul Sorin Sanda.
Mihaela MIHAI

1 COMENTARIU

Comments are closed.