Ploaia a oprit stațiile de tratare. Alimentarea cu apă, întreruptă câteva ore la Lupeni

0
152
Raging waters and murky

Ploile abundente din ultimele 24 de ore au oprit trei din cele cinci stații de tratare a ApaServ Valea Jiului. Cu toate acestea, reprezentanții societății spun că doar câteva cartiere din Lupeni au rămas, pe parcursul nopții, timp de 4 ore fără apă.

Taia, cele mai mari probleme

Cele mai mari probleme au fost înregistrate la stația de tratare a apei de la Taia. Aceasta a și fost oprită timp de 12 ore.  Cu toate acestea, locuitorii Petrilei și Petroșaniului nu au rămas fără apă. Au primit de pe Jieț.

Stația de la Zănoaga, de pe Polatiște, a fost și ea oprită timp de 10 ore. Alte patru ore a fost oprită stația de tratare a apei de la Braia.

”Stația de tratare a apei de la Jieț a funcționat cu reactivi, iar cea de la Valea de Pești a funcționat în parametrii normali. Cu toate că au fost oprite stațiile de tratare de la Zănoaga, Taia și Braia, apa a fost restricționată timp de 4 ore în câteva cartiere din municipiul Lupeni”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Cristian Ionică, director în cadrul ApaServ Valea Jiului.

Turbiditatea crescută a apei a fost cea care a determinat oprirea stațiilor de tratare. În mod normal se lucrează cu o turbiditate de 10-15. Numai că în urma ploilor valorile au crescut chiar și de 700 de ori.