PÎCCJ: Patru căutători de comori l-au mituit pe șeful postului de poliție din Orăștioara de sus

0
464
Pensiune Orăştioara

Patru căutători de comori din județul Hunedoara l-au mituit pe șeful postului de poliție din localitatea Orăștioara de sus, Florin Marc. Polițistul a primit ca recompensă pentru permiterea actiunilor de braconaj arheologic terenuri, dar și efectuarea unor lucrări de construcții.

“În perioada 2013 – 2016, pe raza judeţului Hunedoara, în munţii Orăştie (zona Sarmizegetusa Regia – patrimoniu UNESCO), s-au derulat o serie de activităţi de braconaj arheologic, căutătorii de comori nedeclarând rezultatele acțiunii lor. Pentru ca șeful postului de poliție să nu îndeplinească acte ce intrau în atribuțiunile sale de serviciu și pentru a-i proteja în acțiunile ilegale pe care le desfășurau, subsumate braconajului arheologic, cei patru inculpați căutători de comori au dat mită agentului sub forma efectuării unor lucrări de construcții, precum și a unor terenuri”, informează Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Căutătorii de comori, CORHAN CĂLIN, CRIȘAN STĂNILĂ RĂDUȚ, ȘERBAN EMIL și STURZA IOAN SERGIU sunt cercetați și ei pentru dare de mită. Procurorii au dispus și împotriva lor măsura controlului judiciar.