Petarde și câini pentru alungarea în pădure a ursoaicei cu pui

0
379
foto Fagarasul tau

Ursoaica cu doi pui care a fugărit o femeie în zona ștrandului din cartierul petroșănean Aeroport a fost alungată în pădure. În cursul nopții de miercuri spre joi, au fost efectuate acțiuni de monitorizare a zonei în care animalul a semănat teama. Ursoaica poate reveni însă. Aici găsește hrana de care are nevoie pentru ea și puii săi.  

Petarde și câini

Lupta cu ursoaica ce a coborât în oraș a continuat în cursul nopții de miercuri spre joi. De data aceasta este vorba despre o luptă la distanță. Oamenii caută soluții să o țină pe ursoaică la distanță de comunitate.

Administratorii fondului de vânătoare ce include și arealul din Parâng susțin că ursoaica a fost alungată în pădure în cursul dimineții de joi.

”Azi dimineață (joi -n.r.) am avut o acțiune pentru a goni ursoaica în pădure. Am făcut gălăgie pentru a speria animalul”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, Teodor Mustață, președintele Asociației Băniceana.

Femeie atacată de urs în Petroșani

Vânătorii au folosit petarde, dar și câini. Asta pentru a produce o gălăgie cât mai mare care să determine ursoaica să se refugieze cât mai departe de zona respectivă.

Nu este însă exclus ca animalul să-și refacă apariția în zonă, atras în special de fructe.

Urșii socializează cu comunitatea…

O femeie a fost fugărită, miercuri seara, pe dealul din apropierea ștrandului din Aeroport. Este o zonă nu departe de cea locuită. Femeia urmărită de ursoaică a scăpat fără răni. Asta după ce un zgomot produs de sticlele pe care le avea asupra ei au speriat ursul.

Cu câteva zile în urmă alt urs a dat iamă printre oile dintr-o gospodărie din Petroșani.

Oi atacate de urs pe Maleia