Pericolele din Retezat

0
231
foto: Facebook Parcul National retezat

Reprezentanții Parcului Național Retezat atrag atenția celor care vor să ajungă în zona protejată asupra riscurilor existente pe traseul Gura Apelor-Poiana Pelegii. Totul după ce în ultimele luni viiturile au distrus drumurile.

Mașinile pot cădea de la înălțime

Ploile au distrus grav drumurile folosite de turiști pentru a ajunge în Retezat. Și la acest moment există zone în care riscul de accidente este ridicat.

”Pe alocuri apa a distrus în totalitate sau partțial drumul, existând posibilitatea căderii mașinilor de la înălțimi considerabile. În alte zone s-au format ogase adânci pe drum care pot fi trecute cu greu și de mașinile 4×4 cu garda înaltă. În alte locuri apa și-a schimbat albia și a ajuns chiar pe marginea drumului, la același nivel, astfel încât orice ploaie mai puternică poate să provoace o inundație a drumului cauzând blocarea mașinilor pe diferite sectoare”, se arată pe pagina de Facebook a Parcului Național Retezat.

foto: Facebook Parcul National Retezat
Imaginile postate ca exemplu sunt de pe traseul Gura Apelor-Poiana Pelegii.

Drumul județean 685, pe tronsonul cuprins între: Baraj Gura Apelor (km 33+290) – Cabana Rotunda (km 48+700), a fost închis încă din mai. Decizia a fost luată de Consiliul Județean Hunedoara. S-a motivat că pe porțiunea respectivă cad bolovani de pe munte.