Pagube de 5 milioane de lei la Lupeni în urma ploilor

0
661

Ploile de la finele lunii mai au provocat pagube importante în municipiul Lupeni. Apele umflate de ploile torențiale au afectat gospodării, au inundat case și grădini și au distrus drumuri.

Evaluare finalizată

Comisia constituită la nivelul municipiului Lupeni pentru a analiza pagubele rezultate în urma ploilor a ajuns la concluzia că e nevoie de câteva milioane de lei pentru reparații.

”Avem undeva la 5 milioane de lei estimate pagubele pe care le-au suferit oamenii în această perioadă de timp a inundațiilor. Sperăm să obținem cât mai repede o anumită sumă de bani, poate nu toată, dar și 30-40 la sută din banii estimați pentru a putea să le oferim oamenilor condițiile pe care le-au avut înainte de a veni această nenorocire asupra municipiului Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Proiectul privind ajutorul financiar cerut de administrația locală  de la Lupeni se află pe masa Guvernului. Primăria speră să obțină cât mai repede măcar o parte din cele 5 milioane de lei.

”Oamenii sunt izolați și în aceste momente la anumite case unde ei au proprietățile deoarece s-a rupt dedesubt tot ceea ce a însemnat structură la vremea respectivă”, a mai spus primarul.

Este vorba despre câteva case la care nu se poate ajunge cu mașina după ce apele au rupt drumul.  Alți lupeneni au rămas fără obiecte electrocasnice sau fără culturile din grădini, după ce apa a năvălit în gospodării.