O unitate de producție din Ucraina ar putea fi relocată la Petrila

0
1295

Investitorii sunt cei care lipsesc din orașele Văii Jiului, zona de sud a județului Hunedoara. Faptul că sunt 80 de kilometri până la autostradă face ca zona să nu fie atractivă pentru marii investitori. Nicio mare investiție nu s-a realizat în Valea Jiului de la Revoluție.

Hala, din nou în discuție

Aducerea investitorilor  și crearea locurilor de muncă a fost mereu o promisiune pe care locuitorii din Valea Jiului au auzit-o în campaniile electorale. La Petrila, se vorbește despre o hală de producție de circa trei ani. Acum, primăria a făcut un proiect pentru o hală în care poate fi realizată activitate de producție și spune că are un investitor interesat să îl implementeze.

”În ședința ordinară din luna mai  vom scoate la licitație, proiectul și terenul pentru construirea halei. Avem o firmă, cel puțin o firmă care este interesată de acest proiect și sper ca în cel mai scurt timp să atribuim prin licitație publică terenul și proiectul pentru hală și investitorul să vină să construiască”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

Primăria a făcut proiectul, care cu tot cu avize a costat undeva la 120-130 mii lei. Banii dați pe realizarea proiectului vor fi recuperați din redevență și concesiune. Societatea interesată să cumpere proiectul primăriei și să construiască hala are deja activitate pe raza localității.

”Firma este cea care are activitate deja în orașul Petrila, în sediul fostului magazin general. Sunt producători de mostre, materiale textile pentru diferite. Am discutat cu patronul care este neamț care o fabrică în Ucraina și pe care vrea să o relocheze în Petrila„, explică primarul.

Conform primarului, dacă investitorul câștigă licitația și implementează proiectul, la Petrila ar urma să fie create undeva la 300-400 de noi locuri de muncă. Hala de producție ar urma să fie ridicată pe teritoriul fostei preparații Petrila.