FOTO. O persoană a murit. Explozie într-un bloc din Vulcan

0
1940

O persoană a murit, duminică seara, într-o explozie ce a avut loc într-un bloc din municipiul Vulcan din Valea Jiului. Două persoane din acest imobil au avut nevoie de îngrijiri medicale. Una dintre femei a ajuns la spital în stare de șoc, cea de-a doua din cauza frigului. După mai multe ore de așteptat în frig, oamenii s-au putut întoarce în casele lor.

Explozia din miez de noapte

Un bărbat a murit. Apoi a urmat dezastrul pentru locatarii dintr-un imobil de pe strada Muncii din municipiul Vulcan. Suflul unei explozii produse în locuința bărbatului a smuls din balamale ușile și a spart geamurile întâlnite  în cale. Agresivitatea acestei explozii a fost resimțită și de locatarii din blocurile vecine, aflați pe aceeași linie cu apartamentul în cauză.

Imagini cumplite în blocul în care a avut loc deflagrația. Panică, debusolare și multe pagube materiale. Primele estimări arată că au fost distruse 16 geamuri și 10 uși. Apartamentul în care a avut loc explozia și unde a și murit proprietarul a fost distrus.

După primele verificări s-a constatat că explozia a avut loc din cauza scurgerilor de gaz.

”Bănuim că ar fi din cauza gazului. S-a găsit aragazul pornit. Deci cumptorul era pornit. Lângă victimă era și un caloriferi. Este posibil ca cele două termostate de la calorifer și gazul  pronit să fi provocat această explozie”, a declarat Cristian Merișanu.

După ce un expert evaluator a stabilit că structura de rezistență a blocului nu a fost afectată, locatarii s-au putut întoarce în apartamente. Doi angajați de la Poliția Locală au rămas peste noapte să păzească apartamentele afectate, ai căror proprietari nu erau acasă.

Ramona Roșulescu