Nou-născut, găsit mort pe stradă în Valea Jiului

0
1849

O femeie din Petroșani a anunțat marți dimineață autoritățile după ce a găsit în drum un nou-născut mort. Copilul se afla pe un maldăr de zăpadă.

Găsit la colțul unui bloc

Marginea unei parcări de pe raza municipiului Petroșani a devenit, marți dimineață, locul unei anchete. Cadavrul unui nou-născut a fost descoperit de o femeie care încerca să traverseze printre blocuri. Trupul copilului era învelit  într-o bluză de trening. Locul s-a împânzit de polițiști, care au efectuat cercetarea la fața locului.

”În data de 5 februarie 2019, la ora 9:21 Poliţia municipiului Petroşani a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 cu privire la faptul că s-a găsit un bebeluş înfăşurat în mai multe cârpe, pe o stradă din municipiul Petroşani, în scara unui bloc. La faţa locului s-a deplasat o echipă de urgenţă şi un echipaj din cadrul Poliţiei Petroşani. S-a stabilit că acel bebeluş este decedat. Cercetările continuă sub supravegherea parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani”, a declarat Carla Strujan, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

Născut mort

Medicii legiști spun că este vorba despre un nou-născut neviabil, cu plămâni nerespirați, deci un copil care s-a născut mort. Copilul era și puțin prematur. Tot legiştii spun că trupul copilului prezenta semne de putrefacție.

Oamenii din zonă au fost șocați de fapta comisă.

”Criminală. Nu știu, mamă, tată ce a fost este puțin zis criminal. Am aflat pe la 9 și 20 azi dimineață. Au fost doi polițiști în civil dacă știu că este un copil mort într-o parcare. Nu știam cea din fața blocului, cea din spatele blocului, dar după acea când am coborât să fac lumina de pe scară să aflu că e în fața blocului meu”, spune un bărbat.

 Cercetările vor stabili dacă nou-născutul a fost aruncat de mai mult timp, mai ales că în Petroșani stratul de zăpadă a fost mare, iar vremea destul de rece. Este posibil ca trupul să fii stat  o perioadă  la rece în stratul de zăpadă.