Condamnarea l-a trimis pe Adrian Sucilă direct în greva foamei

0
21

Nemulţumit de condamnarea primită în dosarul în care a fost judecat pentru act sexual cu un minor, acesta fiind fiul ex-viceprimarului Angela Stoica, fostul poliţist din Vulcan Adrian Sucilă a intrat în greva foamei, lângă Judecătoria Petroşani.

Adrian Sucilă susţine că sentinţa de condamnare a lui este nedreaptă şi că nu are la bază probe certe care să-i ateste vinovăţia. Mai mult, spune acesta, nici presupusa victimă – fiul minor la acea dată al fostului viceprimar din Vulcan – nu a recunoscut niciun moment că ar fi fost abuzat sexual de Sucilă.

Adrian Sucilă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea mai multor drepturi, inclusiv de a se apropia, timp de doi ani, de membrii familiei Stoica. De precizat că, după rămânerea definitivă a condamnării, fostul poliţist a fost pus pe liber, raporturile de muncă dintre el şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara încetând conform legii.

“Am ales această formă de protest pentru a încerca să găsesc o soluţie de a repune un dosar în care nu există nicio probă împotriva mea şi a  celeilalte părţi şi pentru a obţine o soluţie dreaptă. Anchetatorii spun că în acest dosar existau filmuleţe. Nu a apărut niciun filmuleţ. Că existau fotografii, nu a apărut nicio fotografie. Că interceptările crează suspiciunea rezonabilă de săvârşire a faptei. Interceptările nu sunt autentice. De la dosar lipsesc autorizaţiile de intreceptare. Cât priveşte SMS-urile de care s-a făcut vorbire, compania de telefonie a comunicat instanţei de judecară că numărul de telefonnu conţine date de trafic. Atunci cum s-au trimis acele SMS-uri? Consider că este o măsură abuzivă. În prima instanţă de fond am fost achitat de două infracţiuni, m-au trimis pentru a treia unde nu ai parte vătămată. Partea vătămată creată de ei a declarat de fiecare dată că nu s-a întâmplat aşa ceva”,a declarat Adrian Sucilă.

Fostul poliţist a precizat că este nemulţumit de „nedreptatea întregii sentinţe” şi a precizat că, din punctul lui de vedere, ambele instanţe au dat sentinţă de condamnare pentru a nu se putea îndrepta ulterior împotriva statului român.

„Dacă m-ar fi achitat instanţa de recurs, mă puteam îndrepta împotriva statului român şi ar fi avut de plătit cei care m-au trimis 6 luni după gratii. Orice ar vorbi avocatul în instanţă, se resping cererile pe bandă rulantă, dar ce spune procurorul este sfânt. Nedreptatea întregii sentinţe mă nemulţumeşte.”, a declarat Sucilă.

Prin apărătorul său, fostul poliţist din Vulcan va încerca un recurs în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu atât mai mult cu cât, în timpul procesului, a formulat plângere împotriva magistratului care judeca acest caz. Plângerea a fost înregistrată la Inspecţia Judiciară, însă, spune sucilî, judecătorul de caz nu s-a abţinut, aşa cum – susţine el – ar fi fost normal.

În greva foamei va rămâne atâta timp cât sănătatea îi va permite.

Carmen Cosman – Preda