Modernizarea străzilor din Colonie ar putea începe luna viitoare

0
201
Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, speră ca luna viitoare să înceapă lucrările de asfaltare a străzilor din cartierul Colonie. Procedura de modernizarea străzilor Grivița Roșie, Radu Șapcă și Micu Klein este contestată de un constructor, iar administrația locală așteaptă acum soluționarea cauzei de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.
Există un termen de 30 de zile pentru acordarea răspunsului. Eu sper ca luna viitoare să putem începe lucrările”, a spus, luni, pentru Gazeta de Dimineață, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.
Valoarea contractului pentru cele trei străzi din cartierul Colonie depășește trei milioane de lei, potrivit datelor inițiale. Lucrările sunt însă întârziate din cauza contestațiilor, acestea fiind amânate din 2016 pe 2017.
Cele trei străzi – Grivița Roșie, Radu Șapcă și Micu Klein – au fiecare peste 600 metri lungime.

La începutul anului trecut, Primăria Petroșani a cheltuit peste 1,3 milioane de lei din creditul total de şase milioane aprobat de consilierii locali pentru investiții de interes local, banii fiind necesari pentru asfaltarea străzilor din cartierul Colonie.
Administraţia din Petroșani a luat, în data de 10 noiembrie 2015,  un credit de 1.301.600 lei, fără TVA de la UniCredit Bank SA.
Asta după ce consilierii din Petroșani au aprobat contractarea unui împrumut de maxim şase milioane de lei, banii fiind destinați asfaltării mai multor străzi din cartierul Colonie. Maturitatea creditului este de maxim 10 ani.
Potrivit hotărârii, banii sunt necesari pentru modernizarea străzilor Grivița Roșie (1.312.000 lei), Radu Șapcă (1.392.000 lei), Micu Klein (1.416.000 lei), Împăratul Traian (635.000 lei), Gheorghe Doja (812.000 lei) și Egalității (433.000 lei). O parte dintre străzi au fost modernizate anul trecut

Mihaela MIHAI